10 filme inspirate din realitate. Unul din ele e filmat in Romania

10 Filme inspirate din viata reala
10 Filme inspirate din viata reala
 1. The Two Popes – Filmul e o viziune asupra evenimentului din urma cu cativa ani cand Papa Fancisc l-a inlocuit pe Benedict al XVI-lea. Anthony Hopkins și Jonathan Pryce sunt protagonistii scenelor incredibile.
 2. The Imitation Game – Filmul relateaza povestea geniului Turing, parintele informaticii, care a contribuit la descifrarea codurilor masinii naziste Enigma din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
 3. Hotel Rwanda – Aici avem lumea cuprinsa de campionatul monfial de fotbal din SUA in timp ce se petrecea unul din cele mai mari genocide din epoca moderna. Petse 1 milion de oameni si-au pierdut viata in urma unui razboi in doar 3 luni.
 4. First they killed my father – In Camodgia anilor ’70 a fost inaugurat un regim extrem de sangeros condus de Pol Pot. Adeptii partidului comuist au facut peste 1.5 milioane de victime, iar filmul regizat de Angelina Jolie arata povestea tragica a unei supravietuitoare.
 5. Argo – Filmul se bazeaza pe povestea unui agent CIA care incearca sa duca la bun sfarsit misiunea de salvare a 6 americani care au fost luati prizonieri in timpul Crizei ostaticilor din Teheran din 1979.
 6. Hotel Mumbai – Aici este vorba despre un atac terorist asupra hotelului Taj din Mumbai care s-a petrecut in 2008. Dev Patel e protagonistul scenelor greu de privit pentru cei care inca-si plang victimele.
 7. Utoya: July 22 – Tragedia din epoca moderna a fost si atacul terorist din 2011 din Norvegia unde 77 de oameni si-au pierdut viata. Majoritatea tinerilor decedati se aflau intr-o tabara pe o insula politica, unde au fost vanati si impuscati unul cate unul de catre un criminal.
 8. Sully – Capitanul Sully interpretat de Tom Hhanks care a devenit erou national in SUA dupa ce a reusit sa evite o catastrofa in 2009 reusind sa aterizeze fortat un avion comercial pe care il pilota.
 9. Flight – Denzel Washington joaca rolul unui pilot cu probleme cu alcoolul si drogurile, care trebuie sa raspunda in fata autoritarilor care-l ancheteaza in urma unui accident aviatic.
 10. Patriots Day – Un film cu multe impuscaturi si cu detalii din atacul din 2013 de la maratonul din Boston. Nebunia care a urmat dupa scenele terifiante sunt incredibile.
 11. Cold Mountain – Nu multi stiu, dar aceasta pelicula a fost filmata in Romania. Aici avem America anilor 1860, cand tara era cutremurata de razboi. Scenele s-au tras in Muntii CARPATI, Rasnov, satul Reci.
Filme inspirate din fapte reale