1999: Marius Lacatus l-a scos din fotbal pe Vasile Ardeleanu. Sfarsitul carierei pentru fundas

Vasile Ardeleanu, cariera incheiata din cauza lui Marius Lacatus
Vasile Ardeleanu, cariera incheiata din cauza lui Marius Lacatus

Fotbalul este si va fi mereu unul din sporturile cu risc de accidentare grava. In cea mai mare parte din ele sunt decisive, ca in cazul lui Vasile Ardeleanu, care si-a incheiat cariera in 1999, intr-un meci cu Marius Lactus. Cum s-a petrecut totul si ce detalii au socat la acea vreme?

1999: Vasile Ardeleanu renunta fortat la visul sau in fotbal

Marius Lacatus i-a incheiat cariera lui Vasile Ardelean intr-un meci din 1999. Legenda Stelei l-a rupt pe teren pe fundas in cadrul unui meci de campionat disputat la Bacau.

  • Diagnosticul: dubla fractura transversala de tibie si ruptura de ligamente.

E 21 aprilie 1999, minutul 13 al partidei Steaua – FCM Bacau Stadionul a amutit, Marius Lacatus l-a accidentat grav pe fundasul oaspetilor. Microbistii locali se uita socati la modul in care piciorul lui Ardeleanu ii atarna efectiv. Anii au trecut, iar fundasul nu a mai avut nicio sansa de a se intoarce la pasiunea sa la nivelul pe care-l dorea. La momentul acela, fotbalistul a vrut sa-l bata pe Lacatus, dar trupul lui nu-i mai permitea nicio miscare.

Vasile Ardelean accidentare 1999

Soarta i-a fost aleasă! In locul lui Ardeleanu trebuia sa fie Marius Gireada

„S-a întâmplat undeva în minutul 13 al meciului. Știu că Lăcătuș nu a vrut să mă rupă complet, însă a intrat să mă accidenteze sau să mă sperie, probabil a vrut să pună piciorul pe gleznă și uite ce s-a întâmplat. N-am nimic cu el. Ce să zic acum? Nu cred că a vrut să mă accidenteze atât de tare. A vrut să intre la gleznă și m-a prins rău, asta e tot. Ce-i drept, atunci am vrut să mă ridic să-l bat, doar că n-am putut, nu mă mai ținea piciorul!”
Vasile Ardeleanu (prosport.ro)

Soarta i-a fost aleasa! Fundasul isi aminteste cum in joc trebuia sa fie Marius Gireada, nu el, dar jucatorul se imbolnavise si astfel a trebuit ca el sa-i ia locul. La minutul 13 al meciului l-a prins cu piciorul jos, gazonul moale.

  • 2-1 a fost scorul meciului Steaua – FCM Bacău, din 21 aprilie 1999