300 de lei bani de la stat pentru copiii care vor sa faca sport de performanta. Ce conditii trebuie sa indeplineasca

300 de lei bani de la stat pentru copiii care vor sa faca sport de performanta. Ce conditii trebuie sa indeplineasca
300 de lei bani de la stat pentru copiii care vor sa faca sport de performanta. Ce conditii trebuie sa indeplineasca

Ministrul sportului, Ionut Stroe, a anuntat ca in timpul sedintei zilei de joi, Guvernul Romaniei a adoptat o ordonanta de urgenta pentru copiii sportivi. Astfel, copiii care vor sa faca sport de performanta vor primi bani de la stat sub forma unui voucher de 300 de lei.

Bani pentru copiii sportivi si complexuri sportive

„Este un sprijin financiar sub forma de voucher pentru incurajarea si sprijinirea copiilor in practicarea sportului de performanta. Este o interventie urgenta a Guvernului in favoarea cresterii si motivarii unui numar cat mai mare de copii sa practice sport in regim controlat, sigur, tocmai pentru ca exista aceasta nevoie la nivelul cluburilor din Romania pentru a forma o viitoare generatie de sportivi si sportive.“, spune Ionut Stroe.

Vom construi 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 săli polivalente, cu o capacitate între 5.000 și 16.000 de locuri, 5 patinoare artificiale, 250 săli de sport și 400 de baze sportive. Vom acorda sprijin cluburilor sportive private și de stat, chiar și federațiilor. Vor fi granturi de maximum 200.000 de euro. Suma totală e de 180 milioane de euro, din fonduri europene. Vorbim de investiții în terenuri de antrenament, centre de recuperare medicală, noi tehnologii. Din estimări, numărul beneficiarilor va fi de 1.500 de structuri sportive” a declarat Ionuț Stroe.”, a mai declarat ministrul sportului.

Cum vor putea folosi copiii sportivi suma de bani de la stat

Copiii care vor sa practice sport de performanta vor primi bani de la stat. Ajutorul banesc va fi in valoare de 300 de lei, sub forma de voucher. Va putea fi utilizat pentru prima legitimare la un club sportiv. Suma va putea fi folosita pentru o perioada de 6 luni de la acordarea voucherului. Copiii sportivi isi vor putea achizitiona primele echipamente de sport cu acesti bani, a spus Ionut Stroe, ministrul sportului. Tot el a adaugat ca activitatile sportive trebuie incurajate, pentru a contribui la sanatatea copiilor.

„Din pacate, Romania ocupa un loc neonorant in ceea ce priveste obezitatea infantila si era nevoie de un sprijin, de o motivatie in plus pentru acesti copii si pentru parintii lor sa practice sportul”, a mai adaugat ministrul sportului, Ionut Stroe.

Sursa: DIGI24

Foto: EuropaFM