Alimentatia e una din multele griji pe care trebuie sa le ai constant. Oamenii au auzit constant in ultima perioada de informatii despre prebiotice. Specialistii sugereaza faptul ca un consum regulat de prebiotice poate ajuta in multe moduri organismul. Care sunt beneficiile si din ce alimente poti lua microorganismele despre care discutam?

6 alimente care contin prebiotice. Cum sa le consumi si care sunt beneficiile?

Specialistii au indicat faptul ca un consum de alimente care au prebiotice te ajuta in urmatoarele moduri:

  • îmbunătățirea funcției imune
  • risc mai redus de infecții intestinale
  • reglarea reacțiilor alergice
  • îmbunătățirea digestiei
  • exercitarea unui impact pozitiv asupra funcțiilor neuronale ale creierului
  • reglarea greutății corporale
Beneficiile consumului de alimente bogate in prebiotice

Lista cu alimentele pe care trebuie sa le consumi

Sursele alimentare prebiotice provin in principal dintr-un tip de carbohidrati care se numesc oligozaharide, care nu sunt absorbiti la fel ca alti carbohidrati din intestinul subtire. Acestia se duc spre intestinul gros, loc unde pot sa fie descompusi de microorganismele prebiotice. Obtinerea lor din alimente poate sa ajute la incurajarea dezvoltarii de bacterii bune in colon si ajuta chiar si reducerea riscului de cancer colorectal. Alimentele pe care trebuie sa le incluzi in dieta ta zilnica sunt:

  • Radacina de cicoare
  • Sparanghel
  • Banane
  • Ceapa
  • Praz
  • Usturoi
  • Anghinare de Ierusalim
  • Jicama

Diferente dintre prebiotice si probiotice

”Ambele sunt importante pentru sanatatea noastra, insa ele joaca roluri diferite.

Probioticele – sunt bacterii vii care traiesc in anumite alimente si suplimente, oferind beneficii sanatatii noastre.

Prebioticele – aceste subsante provin din diferite tipuri de carbohidrati (majoritar fibre) pe care oamenii nu-i pot digera. Bacteriile bune din intestinul tau consuma aceste fibre. Aceste bacterii, cunoscute sub numele de flora intestinala, indeplinesc numeroase functii in corpul nostru.

Un consum echilibrat de pro- si prebiotice ne asigura balanta potrivita din aceste bacterii, cu impact pozitiv asupra sanatatii noastre”, arata helpnet.ro