Rezultate BAC 2022. Elevii care au sustinut examenul de Bacalaureat asteapta luni, 27 iunie 2022, afisarea rezultatelor. Potrivit Ministerulul Educatiei, notele vor fi publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro pana la ora 12.00.

Ca si anul trecut, numele elevilor vor fi codificate, astfel ca la avizier, precum si pe pagina online dedicata rezultatelor de la Bacalaureat, vor aparea coduri in dreptul carora vor fi afisate notele si mediile.

Contestatiile pot fi depuse tot luni, 27 iunie 2022, in intervalul orar 12- 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie tip in care se mentioneaza faptul ca au luat la cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate fi modificata, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Rezultatele finala vor fi facute publice in data de 1 iulie 2022.

Elevii care nu sunt admisi in prima sesiune de Bacalaureat mai au o sansa in toamna. Inscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat 2022 din acest an se desfasoara in perioada 18 – 25 iulie 2022. Program Bacalaureat 2022, sesiunea de toamna

A picat BAC-ul dupa contestatie

Nu tot timpul notele raman la fel sau devin mai mari. Este si cazul unei tinere din Pitesti care a picat BAC-ul in 2017, chiar daca initial, inainte de contestatii a avut media 7,06.

Potrivit ziarulargesul.ro, absolventa Colegiului National “Zinca Golescu” din Pitesti, eleva a solicitat recorectarea a doua lucrari scrise: la Istorie si la Economie.

La proba obligatorie a profilului – Istorie – i-au fost scazute, dupa contestatii 1,60 puncte din nota initiala – 7 – asa incat rezultatul final a fost 5,40.

La proba la alegere – Economie – pierderea catorva zeci de sutimi a fost dramatica pentru candidata, fiinca din aceasta cauza a ratat promovarea. Nota initiala: 5,50 – nota finala: 4,65.