A murit de Covid! Dupa Nelu Ploiesteanu si Cornelia Catanga, o noua tragedie in muzica din Romania

a murit george finis 2

Coronavirusul face o noua victima in Romania! Interpretul de muzica populara George Finis a murit, sambata dimineata, la Spitalul Judetean Suceava! Artistul era internat cu o forma grava de coronavirus.

Lumea muzicii din Romania este in doliu! George Finis, in varsta de 61 de ani, a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirus. Potrivit monitorulsv.ro, interpretul de muzica populara a stat 7 zile acasa, sub tratamentul medicului de familie.

Nu a raspuns la medicatie, iar starea i s-a agravat. Cand saturatia de oxigen i-a scazut la 80, medicul de familie a recomandat internarea in spital!

Pe data de 25 martie, interpretul s-a internat in spital! George Finis nu a raspuns la tratamentul administrat la Boli Infectioase. Pe 31 martie i s-a schimbat tratamentul si din 2 aprilie a fost mutat la ATI, ventilat non-invaziv.

La inceputul acestei luni, George Finis era internat la Terapie Intensiva Covid, in Spitalul de Urgenta Suceava! Artistul era ventilat non-invaziv, dar era constient si cooperant! Pe data de 13 aprilie, starea artistului s-a agravat, iar pe 15 aprilie a fost intubat.

Cine a fost George Finis

George Finis s-a nascut pe data de 25 mai 1960 in Botosani. Intr-un interviu pentru adevarul.ro, artistul marturisea ca a mostenit talentul de la tatal sau.

„Putea fi unul dintre marii cântăreţi ai noştri pentru că are o voce perfectă. Când interpretează o doină îţi vine să plângi. El şi-a împlinit visul prin mine“, povestea George Finiş

„Am câştigat mai multe concursuri, însă în 1989 am reuşit să câştig trofeul la Concursul «Floarea din Grădină». De atunci mi-am început cariera în muzică“, declara solistul.

Dupa Revolutie, artistul s-a angajat la Ansablul Ciprian Porumbescu din Suceava, unde activa si in prezent.