Adevarul surprinzator despre pliculetele de ceai

Adevarul surprinzator despre pliculetele de ceai
Adevarul surprinzator despre pliculetele de ceai

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Anglia de Est au descoperit ca trei marci producatoare de pliculete de ceai contin polipropilena. Cu toate acestea, Clipper, PG Tips si plicurile de ceai Pukka nu au plastic in ele. Experimente au fost efectuate pentru emisiunea BBC War on Plastic, la inceputul acestei luni. Pliculetele de ceai au fost puse in amoniac de cupru, care a dizolvat totul, cu exceptia plasticului.

Pliculetele de ceai, folosite anual cu milioanele

Britanicii sunt cunoscuti in intreaga lume pentru dragostea lor fata de ceai. Ei consuma 100 de milioane de cesti in fiecare zi.

Dar britanicii ar fi bine sa se gandeasca de doua ori la ce marca cumpara. Testele au aratat ca pliculetele de ceai Twinings, Tetley si Yorkshire contin polipropilena. Acesta este un platic care este putin probabil sa se degradeze pentru sute de ani.

Marcile de ceai “curate”

In schimb, experimentele de la Universitatea din Anglia de Est, care au fost prezentate in emisiunea BBC War on Plastic , au aratat ca pliculetele de ceai Clipper, PG Tips si Pukka nu contin plastic.

Derulati in jos pentru video:

https://www.youtube.com/watch?v=l0PnkwOsHkE

Toate marcile au fost testate in cadrul expozitiei la inceputul acestei luni – prezentat de Anita Rani, 42 de ani – pentru a vedea care dintre ele contine plastic non-biodegradabil.

Metoda de testare

Cate un pliculet de ceai de la fiecare marca a fost plasat intr-o solutie de amoniac de cupru – care dizolva orice material in afara de plastic – timp de cinci zile.

Lichidul a fost apoi strecurat printr-o sita, pentru a vedea daca a mai ramas plastic. Cercetatorii, condusi de dr. Andrew Mayes, au dezvaluit apoi ce marci au trecut testul programului.

Primul care a fost pus in miscare a fost Clipper, care se mandreste pe ambalaj ca pliculetele de ceai sunt lipsite de plastic.

Intocmai precum si pretind, pliculetele de ceai marca Clipper s-au dizolvat in intregime, ceea ce inseamna ca nu contin plastic. Acelasi lucru s-ar putea spune atat pentru PG Tips, cat si pentru Pukka.

Cu toate acestea, in eprubeta care continea un pliculet de ceai Twinings a ramas un schelet de plastic.

Dr. Mayes a spus: “Se dizolva partea de hartie a plicului de ceai, astfel incat putem vedea scheletul de plastic care se afla in interiorul sau. Dupa cum puteti vedea, in afara de a fi un pic mai transparent si mai fragil, este ca un pliculet de ceai.”

Rani a spus ca a fost socata de constatare. Surpriza a fost si mai mare cand s-a descoperit ca si pliculetele de ceai Tetley erau din plastic.


Sursa: DailyMail
Foto: wholesomeculture.com