Adi Nartea, diagnosticat cu tumora la cap. Actorul din Vlad a consultat 4 medici si primise diagnostic gresit: “Aveam urechea infundata si…”

adrian-nartea tumora la cap

Adi Nartea a facut dezvaluiri despre problemele de sanatate pe care le-a avut in urma cu cativa ani! Actorul din serialul Vlad a explicat cum au descoperit medicii ca are o tumoare la cap! Vedeta de la Pro TV a povestit momentele dificile prin care a trecut.

Invitat la podcast-ul lui Catalin Maruta, Adi Nartea a dezvaluit ca avut probleme grave de sanatate in urma cu cativa ani! Totul a inceput dupa ce i s-a infundat o ureche, iar in urma investigatiilor medicale a descoperit ca avea o tumora.

”Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept… Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior… Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului”, a dezvaluit actorul.

Dupa ce a consultat mai multi medici, Adi Nartea a aflat gravitatea situatiei: ”Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare. Se numește schwanom de trigemen. Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior… Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă. Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus”.

Mai mult, cadrele medicale i-au recomandat sa se reorienteze profesional, pentru ca ar putea ramane desfigurat dupa operatie: ”Îmi aduc aminte că primul medic, specializat pe imagistică, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă m-a văzut pe la televizor. I-am spus că da și mi-a zis: ”Ar fi ok dacă ai începe să te reorientezi spre un job în care nu prea ai de-a face cu oamenii, pentru că după intervenție este risc mare să rămâi desfigurat”.

Actorul a trecut prin doua operatoo in Franta, la Lyon: ”Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. (…) N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri. Profesorul a zis că nu riscă, pentru că era aproape de o zonă nobilă. În momentul în care a intentat să tragă de ea, am intrat în fibrilații pe masa de operație”.