Atentie, romani! Ati gasit acest obiect pe jos? NU il ridicati! Pericolele la care va expuneti

a gasit pe jos telefon

Politistii avertizeaza! NU faceti aceasta greseala pentru ca poate sa va afecteze viata! Daca ai gasit pe jos un telefon mobil ce pare pierdut cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci e sa-l iei pentru tine, explica oamenii legii.

Explicatia e simpla: in afara de cazul in care cineva chiar l-a pierdut, sunt o multime de motive neplacute pentru care o persoana ar abandona un telefon pe strada. 

Potrivit realitatea.net, de la oameni certati cu legea care vor sa li se piarda urma, la persoane care vor sa scape de agresorii care-i contacteaza des, unii posesori telefoane aleg sa le paraseasca si sa le ascunda pur si simplu pe marginea strazii. 

Prin urmare, recomandarea politistilor este sa duci aparatul la o sectie de politie imediat dupa ce l-ai gasit. 

Codul penal incriminează în capitolul referitor la infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiunea de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Astfel, constituie infracțiune fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său, și se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează  și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

Legea mai prevede, pentru ambele variante infracționale, că împăcarea înlătură răspunderea penală.