Unii dintre artistii de la noi au reusit sa treaca granitele si sa ajunga la inimile celor de peste hotare. Cu toate ca au simtit gloria si au vazut cum este apogeul unei cariere muzicale, viata i-a intors din nou de unde au plecat. Cine sunt cantaretii a caror glorie s-a stins extrem de repede?

Ieri pe val, azi anonimi. Artistii romani care au atins gloria, dar au ajuns de unde au plecat

Industria muzicala devine din ce in ce mai aspra, desi multi ar crede fix inversul daca ar fi sa se ia doar dupa melodiile care ajuns in trengind pe YouTube. Artistii rasar ca ciupercile dupa plaoie, dar numai putini reusesc sa se si mentina in locul dorit. Lucrurile stau diferit atunci cand solistii tintesc mai sus de Romania si incearca gusturile celor de peste hotare. Cativa cantareti valorosi de la noi au reusit sa razbeasca si in aceasta zona, dar succesul lor a murit la fel de repede pe cum a aparut. Din pacate, mentinerea lor in vizorul oamenilor a esuat teribil, dar unii din romani le mai tin totusi aminte piesele. Subliniem ca majoritatea melodiilor au fost compuse la inceputul anilor 2000.

Artistii care au gustat din gloria internationala, dar au revenit rapid la anonimat

Trupe/cantareti si piesele care le-au adus celebritate

Play&Win, autorii melodiilor care au ajutat-o pe Inna sa devina cunoscuta la nivel internationalcu piesele: “Hot”, “Love” ori “Amazing” au continuat sa compuna, dar fara gloria de atunci. Acestia au mai colaborat cu artisti precum: Andreea Banica sau Akcent. Langa acesti compozitori isi mai face loc si celebrul Dj Sasha Lopez, pe numele sau din buletin Sergiu Istrati, care dupa muzica a revenit la activitatea sa de baza. Piesa “All my people” a rupt casamentele muzicale din 20 de tari din America Latina, America de Nord, Europa si Asia. In coltul din stanga il mai avem pe Mattyas, solistul roman care visa sa aiba succes acasa, dar a ajuns sa fie celebru in Europa si Asia. Valentin Bogdan Florea a lasat muzica dupa esecul simtit prematur si si-a indreptat privirea spre propria sala de fitness. Dupa ani de glorie, Dony a trecut prin aceeasi deceptie ca cei precizati anterior, iar dupa ce melodiile lui s-au auzit pe radiourile din intreaga lumea, totul a incetat, iar acum a revenit la viata obisnuita. Xonia, romanca ce s-a nascut si a crescut in Australia a inregistrat un debut fantastic ce promitea multe. Cu piesele “Beautiful one”, „Remember” sau „Hold on” a gustat succesul, mai apoi s-a bagat in cochilie si a decis sa stea putin pe bara. Loredana Sachelariu, asa cum o cheama in buletin, a revenit acum in atentia romanilor odata cu participarea la show-ul de moda Bravo, ai stil. In coltul din dreapta il avem si pe Alex Mica, ce a atras din nou atentia romanilor la participarea la auditii de la X Factor 2020. Din pacate, n-a fost sa fie nici de data asta. Hit-urile lui raman totusi amintiri placute pe care cei mai multi si-au cunoscut dragostea la petreceri sau cluburi in anii 2000. Aici regasim piesele: “Dalinda” şi “Seniorita”, care inca se fredoneaza de zor.