Avertisment meteo ANM: Cod galben de ploi, ninsori si polei in Bucuresti. Cat tine urgia

Avertisment meteo ANM: Cod galben de ploaie si polei in Bucuresti. Cat tine urgia
Avertisment meteo ANM: Cod galben de ploaie si polei in Bucuresti. Cat tine urgia

Cod galben de ploaie si polei. Avertisment meteo ANM pentru Bucuresti. Capitala a fost lovita, peste noapte, de conditii meteo severe. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti dimineata, 8 decembrie 2020, un Cod Galben de ploaie care depune polei in Bucuresti, anunta Digi24.

Tot meteorologii mai anunta si ca marti dimineata vremea va fi inchisa in Capitala. Temporar va ninge si se va depune un strat de zapada de 5…10 cm. In primele ore ale zilei de marti se semnaleaza precipitatii mixte, care vor favoriza depuneri de polei. Temperatura va fi in jur de -2 grade, iar vantul va avea intensificari, cu rafale de 40…45 km/h.

Cod galben de ploaie si polei in Bucuresti. Avertisment meteo ANM

Atentionarea a intat in vigoare la ora 9.00 si este valabila pana la ora 11.00. Meteorologii au emis si in cursul noptii o prognoza speciala pentru Bucuresti. Au avertizat ca vremea va fi una inchisa in Capitala, iar temporar va ninge. S va depune un strat de zapada ce poate ajunge pana la 10 centimentri. In primele ore ale zilei de marti se vor semnala precipitatii mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

In Bucuresti a nins toata noaptea. Dimineata insa a inceput sa ploua, favorizand aparitia poleiului. Zapada care s-a depus peste noapte pe trotuare si strazi a inghetat, anunta Digi24. Vremea rea s-a instalat inca de luni seara in Bucuresti. Capitala este vizata de un cod galben de polei.

Cat tine urgia care a lovit Romania. Anuntul ANM pentru toata tara

Cod galben de ploaie si polei. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti dimineata, 8 decembrie 2020, o noua avertizare meteo. Pericol de polei, ninsori si intensificari ale vantului. Noua prognoza este valabila de astazi de la ora 10:00, pana miercuri la ora 10:00. In acest interval mentionat, in sud-estul tarii se semnalizeaza precipitatii, predominant sub forma de ploaie.

Pe alocuri vor fi si depuneri de polei. Probabilitatea este mai ridicata in Baragan si in sud-estul Moldovei. In Carpatii de Curbura, in Carpatii Meridionali, in restul Munteniei, precum si al Moldovei ninge si se depune strat nou de zapada, in jur de 5…10 cm. In cursul zilei de astazi, vantul va prezenta intensificari in sudul Banatului, in jumatatea de est a Munteniei, in Dobrogea, dar si la munte.

Cod galben de ploaie si polei. Vantul va avea viteze mai mari pe litoral, acolo unde rafalele vor depasi temporar 55…65 km/h. In noaptea de marti spre miercuri, viscolul loveste pe crestele din vestul Carpatilor Meridionali si in zona Muntilor Banatului. Rafalele vor depasi 80…90 km/h, spulberand zapada.

ANM mai precizeaza si ca in urmatoarele zile se vor semnala precipitatii in toate regiunile. Mai ales in cele sudice, estice si centrale, precum si in zonele de munte, cantitatile de apa vor fi insemnate.

Prognoza speciala pentru Bucuresti. Ce se intampla in Capitala

Meteorologii au mai emis si o prognoza speciala pentru Bucuresti. Aceasta incepe de azi de la ora 10:00 si este valabila pentru 24 de ore. Se vor semnala precipiatii mixte, polei, si se va depune un strat nou de zapada, iar vantul va avea intensificari. In prima parte a zilei, precum si la noapte, se semnalizeaza precipitatii mixte si se va depune polei.

In restul intervalului, ninge temporar si se depune un strat nou de zapada, in medie de 3 – 6 cm. Vantul prezinta unele intensificari, mai ales la inceputul intervalului. Vor fi rafale de pana la 30 – 35 km/h. Temperatura maxima va fi de 1 – 2 grade, iar cea minima de -1 – 0 grade, anunta Digi24.

Prognoza meteo ANM pentru lunile: decembrie, ianuarie, februarie. Temperaturi sub -25 de grade Celsius

Cod galben de ploaie si polei. Administratia Nationala de Meteorologie a facut publica prognoza pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie. Cea mai scazuta valoare poate fi si de sub -25 de grade Celsius, iar cea mai mare poate depasi -15 grade Celsius. Cum va fi vremea in ultimele luni ale anului si in prima parte a lui 2021?

Specialistii de la ANM au indicat prognoza meteo pentru ultimele doua luni ale anului si pentru prima din anul 2021. Maximele pot sa depaseasca -15 grade Celsius, iar minimele pot sa scada sub -25 de grade Celsius. Cantitatile de precipitatii urmeaza sa depaseasca valorile climatologice in jumatatea nordica, in rest vor fi apropiate de valorile normale.

Citeste aici: Maxime si minime pentru ultima perioada din an