Berta din “Doi barbati si jumatate” a murit. Actrita Conchata Ferrell avea 77 de ani

Berta din "Doi barbati si jumatate" a murit. Actrita Conchata Ferrell avea 77 de ani

Veterana TV si de trei ori nominalizata la Emmy, Conchata Ferrell, cunoscuta mai ales pentru rolul menajerei Berta, in sitcom-ul CBS “Doi barbati si jumatate”, a murit, la varsta de 77 de ani.

Conform site-ului Deadline, Ferrell a decedat luni la Spitalul Sherman Oaks din California, inconjurata de familie.

Probleme grave de sanatate

Ferrell a fost internata in mai si a petrecut o luna in terapie intensiva. In acest timp a suferit un infarct. Era pusa pe ventilator si dializa si nu putea vorbi sau comunica. Spitalizarea a fost legata de o infectie renala pe care Ferrell a suferit-o in decembrie anul trecut. In urma acesteia a mai fost internata spital.

Actrita premiata in anii 1970, Ferrell a fost o vedeta frecventa a televizorului in anii ’80 si ’90 in seriale precum Buffy the Vampire Slayer, Friends, Who’s the Boss? si Night Court. A avut, de asemenea, roluri secundare memorabile in filme precum Edward Scissorhands, Erin Brockovich si Mr. Deeds. A obtinut o nominalizare la Emmy pentru actrita in rol secundar remarcabil intr-un serial dramatic in 1992 pentru rolul sau de avocat de divertisment Susan Bloom in serialul NBC “L.A. Law”.

Inceputul serialului “Doi barbati si jumatate”

In 2003, a preluat rolul menajerei Berta, la “Doi barbati si jumatate”, de la CBS. A fost un rol recurent la inceput. Ferrell a fost promovata in sezonul 2 si a ramas in serial pentru intreaga sa perioada de 12 sezoane. Rolul i-a adus lui Ferrell inca doua premii Emmy in 2005 si 2007, pentru actrita secundara remarcabila intr-un serial de comedie.

Omagii

Charlie Sheen, actor din “Doi barbati si jumatate”, a elogiat-o pe Twitter, numind-o “o dulceata absoluta” si “un prieten autentic”, in timp ce a numit moartea ei “o pierdere socanta si dureroasa”.

“A fost un om frumos”, a distribuit actorul Jon Cryer, pe Twitter. “Exteriorul dur al Bertei a fost o inventie a scriitorilor. Caldura si vulnerabilitatea lui Chatty erau atuurile ei reale. Plang pentru femeia pe care o voi regrea si bucuria pe care a adus-o atat de multor oameni”.

“Imi amintesc prima ei zi la Doi barbati si jumatate”, a continuat Cryer. “A fost al doilea episod al nostru si m-am simtit atat de norocos ca au reusit sa o includa in spectacol. M-am dus la ea povestindu-i despre faptul ca ii eram fan si pur si simplu a refuzat sa creada. A trebuit sa povestesc una dintre piesele mele preferate de-ale ei dintr-un sitcom anulat la mijlocul anilor 70, numit Hot L Baltimore, inainte ca ea sa inteleaga in cele din urma ca vorbesc serios. Ma bucur ca stiam cat de norocos am fost sa joc o scena cu ea. Am pretuit fiecare moment si voi continua sa o fac pana cand ne vom intalni din nou”.

Ultimul rol TV al lui Ferrell a fost in cinci episoade din The Ranch, de la Netflix, in 2017.


Sursa: tvline.com
Foto: theage.com.au si etonline.com