Putina lume a stiut despre boala crunta de care sufera Gabriela Cristea. Vedeta a facut anuntul in emisiunea prezentata de Catalin Maruta. A tinut sa faca public chiar ea diagnosticul pe care i l-au dat medicii.

Se pare ca aceasta boala afecteaza anual zeci de mii de romani. Sotia lui Tavi Clonda nu a banuit nimic timp de cativa ani, dar a apelat la ajutorul medicilor, dupa ce a aflat diagnosticul final.

Boala crunta de care sufera Gabriela Cristea. A ajuns pe mainile medicilor

“Sunt in revizie tehnica. Incep sa ma tunez, sa ma reconfigurez. Am fost la dentist sa imi refaca toata dantura, ca mi-au scris oamenii pe Instagram ca am dintii strambi. Si eu le-am zis ca sunt naturali, asa m-a inzestrat natura.

Ma duc pentru ca dupa patru ani am ajuns in sfarsit la dentist si m-am trezit ca am parondontoza. Fara sa am niciun simptom, dar ma rezolv”, a spus Gabriela Cristea la Pro TV.

Ce este parodontoza

Parodontoza este o afectiune localizata la nivelul gingiei si a osului parodontal, care sunt elementele anatomice cu rol de mentinere a dintelui in alveola.

Bolile parodontale variaza de la o simpla inflamatie a gingiei pana la o boala grava care are ca rezultat afectarea majora a tesutului moale si a osului care sustine dintii. In ultimul stadiul al bolii parodontale dintii sunt complet pierduti.

Parodontoza este forma avansata a bolii parodontale, stadiu in care este afectat parodontiul de invelis si cel de sustinere, adica osul parodontal si partile moi, gingie si ligamente parodontale.