Regele Charles al III-lea a starnit un val de discutii cu privire la starea sa de sanatate, dupa ce acesta s-a afisat in public avand degetele rosii si umflate. Un medic britanic a explicat ce afectiuni pot ascunde aceste simptome.

Așa cum era de așteptat, după moartea Elisabetei a II-a întreaga atenție s-a îndreptat către moștenitorul Coroanei, prințul Charles. Fanii Casei Regale par să fie foarte îngrijorați, după ce în mediul online au început să circule imagini în care se poate observa destul de clar faptul că acesta are degetele roșii și umflate. 

De-a lungul timpului, însuși Charles a dezvăluit că degetele sale sunt asemănătoare unor «cârnăciori», însă nu a oferit detalii suplimentare despre cauza acestei inflamații. Un medic britanic, însă, vine cu un răspuns pentru toți cei care își fac griji pentru starea de sănătate a suveranului. 

„Edemul este o afecțiune când organismul începe să rețină lichide în membre, în mod normal în picioare și glezne, dar și în degete‟, a spus medicul Gareth Nye, pentru „Daily Star‟, care a subliniat că persoanele în vârstă sunt predispuse la această tulburare, mai ales dacă petrec mult timp stând în picioare.

Este clar faptul că Charles este obligat să stea mult în picioare, dacă stăm și ne gândim la numărul de angajamente pe care trebuie să-l îndeplinească în fiecare an. Acum, devenit rege, suveranul va fi obligat să participe la o multitudine de întrevederi, așadar o stare bună de sănătate este esențială! 

Charles este trecut de prima tinerețe, așadar trebuie să acorde o atenție sportită simptomelor pe care le afișează. Pe de altă parte, nu ar trebui să fim îngrijirați. Cu siguranță, monarhul este supravegheat și sfătuit de cei mai buni medici din întreg regatul, iar cel mai mic semn de îngrijorare este investigat cu multă atenție.