Calatoria de 4.6 miliarde de ani “Oamenii au aparut in ultimul minut”

Cum aparut lumea si ce trebuie sa stie omul?
Cum aparut lumea si ce trebuie sa stie omul?

Exista nenumarate povesti, mituri si legende pentru fiecare coltisor din aceasta lume. Stim intregul, multi viseaza la viitor, dar nu stim cu exactitate radacina. Cum a aparut ea? Cum am ajuns la cele 4.6 miliarde de ani?

O calatorie de 4.6 miliarde de ani. Cum a aparut totul si ce ar fi trebuit sa pretuiasca omul?

Pamantul are o vechime de 4.6 miliarde de ani. Pana si intervalul de timp scris pe o foaie si imaginat e incredibil. Cei care doresc sa stie mai multe despre ce-i inconjoara privesc fiecare lucru diferit. Perspectiva si cunoasterea i-a ajutat pe unii specialisti sa ne aduca informatii despre calatoria fantastica a Pamantului. Geologul Alexandru Andrasanu a discutat mai multe despre subiectul acesta in cadrul Conferintelor UB, arata unibuc.ro.

Expertul in conservare a deschis o poarta tuturor spre o calatorie pornita de la o simpla intrebare: “Ce ai facut in ultimii 4.600.000.000 de ani?” Raspunsul e simplificat prin ordinea fireasca a lucrurilor. Cele mai vechi specii ramase pe pamant sau intr-o legatura mai stransa cu primele creaturi de pe planeta sunt dovada vie a ceea ce a fost odata. Specialistul pune lucrurile in ordine – mai intai a aparut Pamantul, mai apoi omul care s-a asezat intr-un anumit loc pentru exploatarea resurselor. Acesta mai sustine ca omul e o specie care a aparut in ultimul minut al zilei, in comparatie cu varsta solului pe care calca. Omul si-a creat identitatea ajutat de ceea ce avea deja – Pamantul, asa ca trebuie sa inteleaga intai de toate ca trebuie sa-si pretuiasca in tihna casa.

Cum a aparut totul si ce e dator sa faca omul?

Interpretarea timpului

“În această interpretare a timpului, reconstrucțiile sunt subiective, influențate de contextul actual al societății, de credințele proprii, de ce anume își dorește autorul și mai puțin de realitate. În fapt, nu știm cum a arătat în realitate un dinozaur, putem doar să ne imaginăm cum a arătat un dinozaur plecând de la datele paleontologice, dar nu vom ști niciodată cu exactitate adevărul. Cel puțin nu cu informațiile pe care le avem în acest moment. În cadrul conferinței, geologul Alexandru Andrășanu ne-a oferit oportunitatea de a descoperi informații interesante despre planeta noastră, ne-a trezit imaginația și ne-a demonstrat faptul că geologia este o știință complexă și fascinantă, care ne oferă numeroase instrumente pentru a înțelege mai multe despre Pământ și despre noi.
Accesul la eveniment a fost gratuit în limita locurilor disponibile”
, arata unibuc.ro.