Campionatul Mondial de Fotbal 2026. Giani Infantino, presedintele FIFA, s-a intalnit cu Donald Trump

Campionatul Mondial de Fotbal 2026. Giani Infantino, presedintele FIFA, s-a intalnit cu Donald Trump
Campionatul Mondial de Fotbal 2026. Giani Infantino, presedintele FIFA, s-a intalnit cu Donald Trump

Campionatul Mondial de Fotbal 2026. Gianni Infantino, presedintele FIFA, s-a intalnit joi cu Donald Trump. A discutat cu presedintele Statelor Unite ale Americii despre pregatirile pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2026. Aceasta competitie va fi gazduita intr-un parteneriat SUA-Canada-Mexic, conform BBC.

Infantino a adus in discutie infiintarea unui birou al FIFA in SUA, cu ocazia acestui eveniment. De asemenea, au fost trecute in revista pregatirile de pana acum, a anuntat oficial FIFA.

Campionatul Mondial de Fotbal 2026. Ce au discutat Giani Infantino si Donald Trump

”Presedintele Infantino i-a multumit presedintelui SUA, Donald Trump, pentru angajamentul sau ca CM de fotbal din 2026 sa fie un succes deplin, dar si pentru implicarea sa in vederea dezvoltarii fotbalului in SUA”, mentioneaza FIFA intr-un comunicat, conform Agerpres.

Infantino a inclus in programul oficial si o vizita de curtoazie la biroul Procurorului General al SUA, William Barr. Aici a tinut sa multumeasca public si pentru implicarea autoritatilor americane in lupta impotriva coruptiei din fotbal.

Campionatul Mondial de Fotbal 2026. Zeci de oficiali din fotbal, in mod special din America Latina si Caraibe, au fost inculpati in Statele Unite in 2015. Toti au fost acuzati de coruptie, fapt care a dus la cel mai mare scandal din istoria FIFA.

”De cand am fost ales, ne-am aratat hotararea pentru a eradica relele practici care au patat reputatia FIFA in trecut. Am avut intalniri similare in Elvetia iar avocatii FIFA sunt, de asemenea, in contact regulat cu procurorii si cu reprezentantii legii oriunde si ori de cate ori este nevoie. In acest fel, sunt pe deplin convins ca credibilitatea si reputatia FIFA vor fi restabilite la cel mai inalt nivel”, a mai spus Infantino, conform comunicatului.

Ce decizii s-au luat in cel mai mare scandal din istoria FIFA

Campionatul Mondial de Fotbal 2026. Parlamentul Elvetiei i-a ridicat imunitatea procurorului general in exercitiu, Michael Lauber. Decizia a fost pusa in aplicare la sfarsitul lunii trecute. Acesta a fost aprig contestat pentru modul in care a gestionat scandalul de coruptie FIFAgate.

Lauber era, de fapt, chiar cel care superviza anchetele referitoare la scandalurile de coruptie care zguduie de mai multi ani imaginea FIFA. El este suspectat de o intelegere secreta cu Infantino, in urma unor intalniri neoficiale pe care le-a avut cu acesta in anul 2016 si in anul 2017. Seful parchetului elvetian si-a prezentat demisia la sfarsitul lui iulie. El a continuat sa respinga acuzatiile aduse la adresa lui, dar a parasit totusi oficial functia incepand cu 31 august.