Care a fost, de fapt, numele de nastere a lui Osho? Filosofiile sale drspre viata au schimbat miliarde de oameni

Care e, de fapt, numele primit la nastere a lui Osho?
Care e, de fapt, numele primit la nastere a lui Osho?

Osho e unul din cei mai cunoscuti filosofi. Acesta a reusit sa daruiasca lumii invataminte deosebite și a schimbat viata multora din cei care i-au citit scrierile. Care sunt cele mai stiute dintre ele si care a fost numele primit de acesta la nastere?

Care a fost numele real al lui Osho? Cum l-au numit parintii lui?

Osho a primit numele de Chandra Mohan Jain la nastere, ulterior in anii 1960 era cunoscut drept Acharya Rajneesh, iar mai apoi intre anii 1970 – 1980 se numea Bhagwan Shree Rajneesh. Filosoful si invatatorul spiritual indian atingea ceea ce denumea iluminare – „cea mai înaltă culme a conștiinței omenești” la doar 21 de ani. Cuvantul Osho provine din japoneza.

O – “cu multă recunostință, iubire, gratitudine” dar și “echilibru, armonie”

Sho – “extinderea multidimensională a conștiinței” și “total binecuvantat de existență”.

Care a fost numele real al lui Osho?

Cele mai celebre filosofii

-Instrumentul de comunicare cu Dumnezeu este tăcerea.
Iubirea vă face lipsiți de dorințe.
-La cunoaștere se ajunge doar prin suferință.
Natura n-are idee de bani; altfel dolarii ar fi crescut în copaci. Natura nu are idee de bani; banii sunt o pură inveție a omului.
-Nefericirea vine din cauză că alegem. Fericirea e atunci când nu alegem.
-A ști înseamnă a fi liber; a nu ști înseamnă a fi în sclavie.
-Până când nu devii pe deplin conștient, rugăciunea ta va fi o pedeapsă în cazul în care este îndeplinită. Fiindcă de unde vine ea? Iar în momentul în care ești pe deplin conștient, nu vei mai cere nimic, deoarece comoara cea mai mare ți-a fost deja dăruită.

-Întreaga societate e formată din oameni mediocri, pentru simplul motiv că nimeni nu e ceea ce a fost el destinat să fie, ci e altcineva. Și orice va face, nu va putea fi cel mai bun și nu va putea simți împlinirea; nu se va putea bucura. Așadar, sarcina părinților e foarte delicată și e prețioasă, căci întraga viață a copilului depinde de ea. Nu-i da nici un program copilului; ajută-l în orice fel vrea el.
-E adevărat că suferința și nefericirea lumii sunt uriașe; iar în același timp, lumea e atât de frumoasă, atât de divină. De unde vine contradicția aceasta? Contradicția nu există în lumea în sine, contradicția există în mintea omului.
-Cu toate imperfecțiunile tale, ești perfect. Dacă ești imperfect, ești perfect de imperfect – dar perfecțiunea e acolo.