Castanele imbunatatesc functiile cerebrale. Beneficiile pentru sanatate

Castanele imbunatatesc functiile cerebrale. Beneficiile pentru sanatate
Castanele imbunatatesc functiile cerebrale. Beneficiile pentru sanatate

Castane – beneficii pentru sanatate. Sunt fructe bogate in potasiu, vitamine si minerale. Ele furnizeaza organismului nutrientii esentiali pentru o dieta echilibrata. Cele comestibile se culeg incepand cu sfarsitul lunii septembrie pana la inceputul lui noiembrie.

Citeste si: Flautistul din Hamelin. Legenda care ar putea explica venirea sasilor in Ardeal

Pot fi consumate coapte sau sub forma de piure. Nu isi pierd din proprietati si vitamine atunci cand sunt prelucrate termic. Descopera chiar acum ce beneficii are consumul de castane.

Castane – beneficii pentru sanatate. Ce efecte are asupra organismului

Castanul sau Castanea sativa este originar din Sud-Estul Europei. Creste spontan pana la 45-50 de grade, latitudine nordica. Castanul comestibil este un arbore inalt. Are o coroana larga si un trunchi drept. Ramurile sunt usor incovoiate, fac muguri mari si cleiosi.

Castanul comestibil infloreste in lunile iunie si iulie. Fructele sunt verzi si mari, prezentand numerosi ghimpi. Atunci cand ajung la maturitate si sunt coapte in totalitate, mantaua de protectie a castanelor se desprinde progresiv. Fructele coapte au o coaja maroniu castanie.

Castanebeneficii pentru sanatate. Castanul comestibil este cultivat in mai multe zone ale Europei inca din timpul Romei antice. La acea vreme a fost introdus treptat in regiuni mai nordice decat arealul sau natural. Castanul comestibil a inceput sa fie cultivat ulterior si in gradinile manastirilor de catre calugari. In prezent, se regasesc in afara livezilor din intreaga Europa.

Citeste si: Coronavirus versus raceala. Cum se deosebesc cele doua, de fapt

Castanebeneficii pentru sanatate. Proprietatile castanelor comestibile, conform libertatea:

  • Antiinflamator;
  • Stomahice;
  • Bacteriostatice;
  • Antianemice;
  • Remineralizante.

Beneficiile consumului de castane:

  • imbunatatesc digestia
  • au un puternic efect antioxidant
  • protejeaza sanatatea inimii
  • sporesc densitatea oaselor
  • imbunatatesc functiile cerebrale

Castanebeneficii pentru sanatate. Castanele bune pentru consum trebuie sa aiba coaja lemnoasa neteda, lucioasa si fara pete. Daca fructele sunt crapate sau usoare, nu sunt bune. Trebuie sa se simta grele la atingere. Castanele proaspete pot fi si congelate intregi, in coaja. Pot fi pastrate timp de pana la 4 luni, intr-un loc racoros si uscat.

Citeste si: Castanele imbunatatesc functiile cerebrale. Beneficiile pentru sanatate