Cristian Cioaca a fost trimis in judecata in anul 2013 de catre procurorii Parchetului Instantei Supreme, sub acuzatia de omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitie Elodiei Ghinescu! In anul 2014, fostul politist a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, iar acum isi ispaseste pedeapsa!

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, sustine ca fostul politist ar avea statut de persoana privilegiata in spatele gratiilor. Cristian Cioaca a avut un comportament adecvat pe timpul detentiei, ca al oricarui detinut, insa ar fi fost tratat mai bine decat alte persoane, spune avocata.

Mai mult, sotul Elodiei Ghinescu ar fi fost pus sa faca lucruri usoare, cum ar fi la bucatarie, ori sa repartizeze hainele primite de detinuti.

”În penitenciar am înțeles că a avut un statut al unei persoane privilegiate. Adică el nu a stat în cameră cu 10 persoane sau 7 sau 8, cum stau alți clienți de-ai mei.

N-au stat două persoane cum a stat sau stă Cristian Cioacă. Ceea ce dumnealui lucrează acolo, el a lucrat la bucătărie, după care repartiza hainele primite de deținuți, deci efectua lucruri foarte ușoare. Avea un regim privilegiat. Dumnealui nu a fost mutat de la Penitenciarul de la Colibași niciodată. Alți clienți de-ai mei sunt mutați pe la diferite penitenciare din țară. A avut un statut de persoană privilegiată, spun eu.

N-am înțeles de ce. Trebuie să aibă aceleași drepturi pe care toți deținuții le au. Nu alte favoruri”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, pentru WOWbiz.ro.

“Ma insela, a trebuit sa fac asta!” Cioaca a marturisit pentru prima oara ce s-a intamplat in noaptea de 29 spre 30 august 2007

Cazul Elodia a tinut ani de zile prima pagina a ziarelor din Romania! Povestea trista s-a terminat cu condamnarea lui Cristian Cioaca pentru uciderea sotiei lui! Chiar inainte sa isi afle pedeapsa, fostul politist a dezvaluit la Tribunalul Arges ca stia ca Elodia Ghineascu il inseala si ca el i-a fost infidel, sustinand ca discutase cu aceasta si convenisera sa divorteze.

In noaptea cand procurorii sustina ca si-a ucis sotia, el a sustinut atunci ca a fost plecat la Pitesti, la femeia cu care avea o relatie. Cristian Cioaca a sustinut atunci in fata magistratilor ca in 29 august 2007 – atunci cand a fost vazuta Elodia pentru ultima data – ca a avut o singura discutie cu Elodia Ghinescu despre posibilitatea de a divorta.

”Incepusem o relație și așa am considerat că este normal și firesc. Amândoi eram de acord cu divorțul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura dată cu Elodia despre un eventual divorț, asta pentru că aveam o relație cu altcineva și Elodia a fost de acord cu asta.

Știam despre ea că mă înșela, dovada sunt e-mail-urile în care ea spune cu cine a fost în Dubai. De asemenea, concediile le-a petrecut împreună cu acel bărbat. Chiar și în vara anului 2007 au fost împreună în vacanță, fără copii. Niciodată Elodia nu s-a interesat de ceea ce făcea copilul în țară, la părinții mei”, a declarat atunci Cristian Cioacă, în sala de judecată. CITESTE AICI ARTICOLUL COMPLET.