Ce a pus Regina Elisabeta a II-a pe sicriul Printului Philip. Gestul care a facut sa planga o lume intreaga

Ce a pus Regina Elisabeta a II-a pe sicriul Printului Philip. Gestul care a facut sa planga o lume intreaga
Ce a pus Regina Elisabeta a II-a pe sicriul Printului Philip. Gestul care a facut sa planga o lume intreaga

Ce a pus Regina Elisabeta a II-a pe sicriul Printului Philip? Dupa ce au realizat ce a facut, milioane de oameni au ramas impresionati. Se pare ca acest obiect are legatura cu un obicei pe care l-au avut cei doi soti, inca din tinerete.

Regina si printul Philip au schimbat scrisori in tinerete inainte de a se casatori in 1947. Regina Elisabeta a II-a si-a continuat traditia de a trimite scrisori catre Printul Philip pentru ultima data, la inmormantarea sa. Ceremonia a avut loc la doar o saptamana dupa moartea sa la varsta de 99 de ani, pe 9 aprilie.

Citeste si: Cum a inceput, de fapt, povestea de iubire dintre Regina Elisabeta a II-a si Printul Philip

Ce a pus Regina Elisabeta a II-a pe sicriul Printului Philip

Deasupra sicriului ducelui de Edinburgh erau asezate o scrisoare si o coroana de flori de la Regina, sotia sa de peste 73 de ani. Desi nu era clar ce continea foaia depusa de Elisabeta, fotografiile par sa dezvaluie ca se citea partial „Te iubesc”, conform Today.

Unii au speculat ca mesajul ar fi „Lilibet a ta, iubitoare”. Lilibet este o porecla pe care a primit-o regina cand era tanara pentru ca nu-si putea pronunta propriul nume. Philip a folosit acest termen de dragoste in scrisorile sale catre ea si despre ea, catre altii.

Citeste si: Cine a fost amantul Reginei Elisabeta a II-a. Cu el l-a inselat pe Printul Philip, ba chiar ar fi facut si un copil

Odata i-a scris chiar Reginei Mame: „Daca o pretuiesc pe Lilibet? Ma intreb daca acest cuvant este suficient pentru a exprima ceea ce este in mine”.

Sursa foto: Today

Gestul care a facut sa planga o lume intreaga

Dupa anuntul trecerii lui Philip in nefiinta, o fotografie emotionanta a reginei si a sotului ei a fost impartasita pe Twitter, fiind realizata de Annie Lebowitz in 1997. Alaturi de poza fabuloasa a fost postat si un citat al reginei, care a rezumat perfect casatoria ei cu Philip.

„El a fost, pur si simplu, forta mea si a ramas in toti acesti ani, iar eu si intreaga sa familie, si aceasta si multe alte tari, ii datoram o datorie mai mare decat ar pretinde el vreodata, sau vom sti vreodata”, este mesajul ei.

Citeste si: Printesa Diana, umilita in ziua in care si-a anuntat logodna! Cuvintele Printului Charles i-au dat cosmaruri tot restul vietii