Regina Elisabeta, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit aseara la varsta de 96 de ani. In urma cu un an si jumatate, s-a stins din viata si Printul Philip, sotul ei.

„Regina a murit în pace la Balmoral, în această după-amiază. Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, este mesajul transmis pe royal.uk.

Prințul Charles a oferit prima reacție oficială, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. „Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele”, este primul mesaj transmis de Charles după moartea mamei sale.

In urma cu un an si jumtatea, Regina Elisabeta si-a condus pe ultimul drum sotul. Printul Philip a murit la varsta de 99 de ani.

Regina si printul Philip au schimbat scrisori in tinerete inainte de a se casatori in 1947. Regina Elisabeta a II-a si-a continuat traditia de a trimite scrisori catre Printul Philip pentru ultima data, la inmormantarea sa. Ceremonia a avut loc la doar o saptamana dupa moartea sa la varsta de 99 de ani, pe 9 aprilie.

Deasupra sicriului ducelui de Edinburgh erau asezate o scrisoare si o coroana de flori de la Regina, sotia sa de peste 73 de ani. Desi nu era clar ce continea foaia depusa de Elisabeta, fotografiile par sa dezvaluie ca se citea partial „Te iubesc”, conform Today.

Sursa foto: Today

Unii au speculat ca mesajul ar fi „Lilibet a ta, iubitoare”. Lilibet este o porecla pe care a primit-o regina cand era tanara pentru ca nu-si putea pronunta propriul nume. Philip a folosit acest termen de dragoste in scrisorile sale catre ea si despre ea, catre altii.

Odata i-a scris chiar Reginei Mame: „Daca o pretuiesc pe Lilibet? Ma intreb daca acest cuvant este suficient pentru a exprima ceea ce este in mine”.

Citeste si: Printesa Diana, umilita in ziua in care si-a anuntat logodna! Cuvintele Printului Charles i-au dat cosmaruri tot restul vietii