Maestrul Alexandru Arsinel s-a stins din viata pe 29 septembrie, la varsta de 83 de ani. Regretatul artist se afla internat la Spitalul Universitar din Bucuresti, iar medicii nu au reusit sa-l mai salveze! Medicii legisti au anuntat cauza decesului indragitului actor!

Chinuit de mai multe afecțiuni cronice, cu o sănătate șubredă după transplantul de rinichi la care a fost supus în urmă cu mai mulți ani, maestrul a contactat și Covid 19, delarând la momentul respectiv că a scăpat în viață, datorită vaccinului.

Maestrul ne-a părăsit, pe 29 septembrie, la 83 de ani, fiind internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului e Urgență Florească, din București. Cu siguranță, vârsta înaintată și-a spus cuvântul. Regretatul actor fusese internat de familie la un centru de îngrijire a vârstnicilor, însă, copiii acestuia au fost îngroziți de faptul că tatăl lor fusese neglijat.

De la acel centru, Alexandru Arșinel a ajuns direct la spital, fiind în pericol de moarte. Pe certificatul de deces al actorului, medicii legiști ar fi trecut stop cardio-respirator, provocat de insuficiența cardiacă și respiratorie.

Actorul era intubat, iar faptul că inima și plămânii nu i-au mai funcționat ar putea fi rezultatul unui cumul de factori, Alexandru Arșinel suferind de mai multe boli cronice. În 2013, maestrul a fost supus unui transplant de rinichi, fiind nevoit să urmeze un tratament până la finalul vieții. Diabetul i-a pus, de asemenea probleme, actorul ajungângând din nou pe masa de operație pentru o intervenție chirurgicală pe cord.

Acesta nu se mai putea deplasa, fiind imobilizat într-un scaun rulant. Complicațiile apărute în urma Covid 19 i-au afectat, probabil, și plămânii, Alexandru Arșinel având dificultăți de respirație și vorbire, după cum se poate observa în ultimele interviuri sau apariții.

Conform sursei citate, maestrul ar fi fost intubat și ventilat, iar medicii de la Floreasca s-au mobilizat pentru a-l resuscita, fără rezultate, timp de zeci de minute.