Lidia Buble este una dintre cele mai de succes cantarete din Romania, dar putina lume stie ca sufera de o boala rara. Solista a facut recent cateva declaratii despre acest subiect.

Lidia Buble a dezvaluit ca se confrunta cu o afectiune care nu ii da pace. Este vorba despre nictofobie si se declanseaza in timpul noptii.

„Dacă am tablouri prin casă mă gândesc că noaptea pleacă aia din tablou… Am nopți în care nu închid niciun ochi. Adorm doar spre dimineață când se luminează afară, 2-3 ore. În unele seri e chinuitor. În momentul în care rămân singură o iau razna rău de tot”, a dezvăluit Lidia Buble, în cadrul unei emisiuni TV.

De precizat este că, nictofobia este o afecțiune medicală și se manifestă prin frica de întuneric, aceasta fiind cunoscută de foarte mult timp și, în prezent, există multe persoane ce se confruntă cu această afecțiune.

De asemenea, această afecțiune de care suferă Lidia Buble se manifestă prin simptome la nivel fizic, precum probleme ale respirației, ritm cardiac rapid, dureri de cap, transpirație.

Totodată, această tulburare se manifestă și prin simptome la nivel emoțional, cum ar fi anxietate, atacuri de panică, depresie, pierderea cunoștinței și multe alte probleme de acest fel.