Alexandru Arsinel a murit in urma cu putin timp! Regretatul actor a fost unul dintre cei mai mari artisti pe care i-a avut Romania, iar dupa 60 de ani de activitate, acesta s-a pensionat! El a ocupat, pana la inceputul acestui an, functia de director al Teatrului Constantin Tanase din Bucuresti! In articolul de astazi, va prezentam ce venituri avea regretatul artist!

Alexandru Arsinel a murit astazi, 29 septembrie 2022, la varsta de 83 de ani. Regretatul artist se afla internat la Spitalul Universitar din Bucuresti, iar medicii nu au reusit sa-l mai salveze.

In anul 2020, Alexandru Arsinel si-a facut publice veniturile intr-o declaratie de avere. Pe atunci, regretatul artist primea anual 190 de mii de lei din pensii: pensie de vechime, pensie de handicap, pensie de revolutionar si o indemnizatie de merit de la Ministerul Culturii.

  • 33.720 lei pensie de revolutionar
  • 73.512 lei pensie de la Stat
  • 74.772 lei indemnizatie de merit de la Ministerul Culturii
  • 10.800 lei indemnizatie de handicap gradul 2, pentru ca o ingrijea pe sotia bolnava

Anual, Alexandru Arsinel incasa atunci 107.232 lei sau 8.936 lei lunar.

De asemenea, Alexandru Arsinel detinea 4 terenuri: o cota parte din 2 terenuri la Dolhasca si 2 terenuri integrale la Sinaia si Samurcas, Crevedia. Regretatul artist avea si 3 case de vacanta si un apartament la Bucuresti, dar si un autoturism Toyota.

Alexandru Arsineal mai detinea si 12 depozite bancare: 9 in lei si 2 in euro, iar 1 in dolari.

„Există o indemnizație de merit dată de Ministerul Culturii la profesori, actori, arhitecți. Am obținut locul întâi într-un top al celor mai buni artiști.

Toate sumele sunt justificate oficial, consider că le merit. Am 82 de ani și am obținut o indemnizație de merit si o pensie după 70 de ani de muncă. Dacă mă justific înseamnă că mă simt vinovat!

Și faptul că am fost operat de transplant de rinichi și am fost salvat, iar pentru unii a fost anormal pentru că mi s-a întâmplat mie. Nu am un leu obținut în viața mea decât prin muncă. Am 70 de ani de muncă , am fost 20 de ani director”, spunea atunci Alexandru Arsinel.

La inceputul acestui an, Alexandru Arsinel a fost destituit din functia de director al Teatrului Constantin Tanase. Primarul Bucurestiului, Nicusor Dan, nu i-a mai prelungit atunci contactul.