Cele mai tragice accidente și calamitati din Romania. Una din ele a fost ascunsa opiniei publice de comunisti

Accidente tragice si calamitati petrecute in Romania
Accidente tragice si calamitati petrecute in Romania

Care au fost cele mai mari tragedii petrecute în România? Unele din ele au fost aflate de romani mai tarziu, din cauza comunistilor. Cate decese a curprins cea mai mare calamitate? Detalii si anii grei care vor ramane in istorie.

De ieri și de azi: cele mai tragice accidente din România

România a fost greu încercată de-a lungul timpului de accidente, calamități naturale, incendii sau din alte erori produse din neglijența omului.

Accidente si calamitati grave din Romania

Incendii:

1930: 118 persoane au ars in incendiul de la biserica din Costesti, Arges. Totul s-a petrecut in Vinerea Mare.

2010: sase bebelusi si-au pierdut viata in maternitatea Giulesti, iar cinci au ramas cu urme adanci. Instalatia electrica improvizata a cedat.

2014: trei fete au ars de vii dupa ce un incendiu a cuprins un restaurant libanez din Constanta.

2015: 64 de persoane au murit in urma incendiului din clubul Colectiv din Bucuresti in noaptea de vineri, 30 octombrie. Alte zeci de tineri inca se chinuie si acum sa se trateze.

Accidente rutier:

1980: 48 de oameni au murit dupa ce autobuzul in care se afla care circula pe ruta Suceava-Botosani s-a rasturnat de pe un pod intr-o mlastina adanca aflata aproape de destinatie. Mlaștina a fost acoperita cu pamant, autoritatile comuniste incercand sa stearga orice urma, dupa ce s-au scos din apa trupurile neinsufletite.

2004: 18 persoane au murit pe loc, iar alte 13 au fost ranite grav din cauza unei explozii la incarcatura unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu in conditii nesigure.

2009: 14 persoane aflate intr-un microbuz a fost lovit de un tren. Alte 3 au fost ranite grav.

Accidente chimice:

1971: Dezastrul de la Certej a adus decesul a 89 de oameni, iar alti 76 au fost raniti grav dupa ce valul de acid a inchghitit intr-un sfert de ora baza a sase blocuri.

1979: Explozia unui vagon din cadrul Intreprinderii de Medicamente Bucuresti plin cu amoniac lichefiat a adus decesul a 27 de persoane. Peste 175 de oameni au fost intoxicati grav, iar zona a fost contaminata.

1988: La intreprinderea Chimica din Falticeni s-au pompat 14.9 tone de acid sulfuric intr-un rezervor cu 600 de tone de acetocianhidrina. Reactia a fost in lant, a fost contaminat raul Siret, iar aceasta cauza a dus la decesul a 107 animale.