Castelul bizar din Franta, sub care se ascunde un alt castel subteran, pregatit pentru Apocalipsa

Chateau de Breze, Castelul bizar din Franta, sub care se ascunde un alt castel subteran, pregatit pentru Apocalipsa
Chateau de Breze, Castelul bizar din Franta, sub care se ascunde un alt castel subteran, pregatit pentru Apocalipsa

In urma cu aproape 1.000 de ani, domnitorii francezi au proiectat Chateau de Breze. Acesta este un castel subteran destinat unui atac al zilei de apocalipsa care nu a venit niciodata.

Cu turnurile sale crenelate, salile de dans stralucitoare si exteriorul in stil renascentist cu elemente medievale, Chateau de Breze poate parea a fi doar un alt castel opulent din Valea Loarei, din Franta Dar, daca veti cobori sub santul sau secat, veti descoperi ca cea mai mare parte a acestei resedinte regale medievale se afla ascunsa sub pamant. Vastul labirint de fortificatii subterane este sapat manual, special destinat apararii in caz de apocalipsa. Fortificatiile subterane se intind pe mai mult de 3 km, formand cea mai mare cladire subterana din Europa. Chateau de Breze este printre primele buncare ale zilei de apocalipsa din Franta.

Secretele labirintului subteran al Chateau de Breze

Datand cel putin de la mijlocul secolului al XI-lea, castelul si camerele sale secrete ulterioare au fost probabil proiectate si dezvoltate de lungul sir de domnitori ai castelului ca o evadare impotriva numeroaselor raiduri vikinge din Franta din Evul Mediu. De-a lungul timpului, aceste tuneluri sapate in calcar s-au extins pentru a cuprinde dormitoare subterane, spatii de depozitare, brutarii, grajduri, camere de gheata, galerii defensive si o sala adanca luminata natural, formand un adevarat castel sub un castel unde regalitatea ar putea contracara orice, de la jefuire pana la pandemii sau apocalipsa.

Fortareata care nu a fost niciodata atacata

La aproape o mie de ani dupa ce tunelurile au fost sapate pentru prima data in istorie, o mare parte din acest labirint subteran ramane total nedescoperit. Doar 1 km este accesibil publicului. In mod ironic, nu vom sti niciodata cat de eficiente au fost aceste buncare elaborate. De cand au fost construite, castelul nu a fost niciodata atacat.

In zilele noastre, castelul este resedinta urmasilor nobililor antici. Aici se produc mai multe tipuri de vin. Castelul are in jurul sau aproximativ 30 de hectare de vita de vie.

Sursa: BBC

Foto: Ot Saumur