Cod galben de inundatii. Din pacate, vremea calda de Craciun aduce urgia peste mii de romani. Hidrologii au emis o avertizare de ultima ora, din cauza scurgerilor de pe versanti, precum si a viiturilor rapide. Acest cod galben vizeaza mai multe judete din tara, anunta Digi24.

Codul intra in vigoare astazi, 27 decembrie, la ora 18:00 si este valabil pana maine, 28 decembrie, la ora 16:00. Avertizarea de cod galben vizeaza raurile din urmatoarele judete: Prahova, Dambovita, Arges, Buzau, Ialomita, Sibiu, Valcea, Gorj si Olt.

Cod galben de inundatii. Care sunt regiunile afectate de urgie

Conform celor de la INHGA, sunt incluse raurile din bazinele hidrografice: Olt (judetele: Gorj, Valcea, Sibiu si Arges), Arges, Dambovita (judetele: Arges si Dambovita), Jiu (judetul Gorj), Ialomita (judetele: Dambovita, Prahova, Buzau si Ialomita) si Buzau (judetele: Buzau si Prahova).

Avertizarea hidrologilor vizeaza in mod deosebit fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, precum si viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale. Acestra se pot produce cu o probabilitate mai mare in intervalul 28.12.2020 ora 06:00 – 28.12.2020 ora 12:00 pe unele rauri din judetele: Prahova si Buzau, au adaugat hidrologii.

Temperaturi anormale in prima luna din 2021. Ce ne asteapta in mijlocul iernii

Cod galben de inundatii. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis vineri, 25 decembrie 2020, o informare meteo pentru acest interval. Din pacate pentru cei care sperau sa fie o iarna ca pe timpuri, se pare ca si in prima luna din 2021 vom avea parte de temperaturi mai ridicate decat cele normale pentru acest interval, informeaza antena3.ro.

ANM a mai emis vineri, 25 decembrie 2020, o informare meteo de precipitatii si vant. Aceasta este valabila in intervalul 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00. Tot ANM a emis si o prognoza meteo speciala pentru Bucuresti, pentru acelasi interval. Citeste AICI toate detaliile.

Citeste aici: Prognoza meteo 28 decembrie-25 ianuarie