Unul dintre cei mai puternici și temuti politicieni din lume, Vladimir Putin este extrem de discret în ceea ce privește viața personală. Pe cât de cunoscut este liderul rus, atât de puține detalii se cunosc despre fosta lui soție, Lyudmila Ocheretnaya.

Lyudmila Aleksandrovna Ocheretnaya, pe numele de fată, Shkrebneva, s-a născut la Kaliningrad,pe 6 January 1958. Înainte să îl cunoască pe Putin, ea a lucrat ca însoțitoare de zbor pentru pentru compania națională de zbor Aeroflot, iar mai târziu a absolvit Facultatea de Spaniolă și Filologie la Universitatea din Leningrad. Fosta doamnă Putin este fluentă în franceză, germană și spaniolă.

Lyudmilași Vladimir s-au cunoscut în St. Petersburg, la începutul anilor 1980, printr-un prieten comun. Vladimir Putin și fosta sa soție s-au căsătorit în vara anului 1983 și au rămas împreună pentru următorii 30 de ani.

Ocheretnaya și liderul de la Kremlinau două fete împreună, Maria și Katerina, născute în 1984 și 1985, dar despre care se cunosc foarte puțin detalii, din moment ce au fost ținute departe de ochii publicului.

Ambele fete sunt numite după bunici. Porecla Maria este Masha, iar porecla Katerinei este Katya. Se pare că atunci când Putin a devenit președinte în 2000, cele două fete au fost retrase de la școală și educate acasă de un profesor privat.

Chiar și când au crescut, fiicele lui Putin au mers la Universități sub nume false, pentru a nu-și dezvălui adevărata identitate.

După ce a lucrat ca ofițer în anii 80, Putin și soția s-au reîntors să locuiască la St. Petersburg, unde el a început să lucreze la Guvern. Se pare că și Doamna Putin ar fi avut visuri la fel de ambițioase, însă liderul a considerat că trebuie să stea departe de viața publică, considerând că o soție trebuie să fie mai modestă și nu trebuie să iasă în evidență.

Potrivit presei internaționale, Lyudmilei nu i-ar fi plăcut rolul de Primă Doamnă, de care ar fi fost chiar surprinsă și nepregătită, nici să călătorească și să apară la evenimente oficiale.

Eroare RSS: https://ziareonline.ro/category/newscaffe/feed is invalid XML, likely due to invalid characters. XML error: XML_ERR_NAME_REQUIRED at line 1, column 2

În 2013, după ce separarea oficială a fost anunțată, Ocheretnayaa declarat că mariajul lor s-a încheiat din cauza faptului că ea și soțul ei abia se mai întâlnesc, Vladimir este complet absorbit de munca lui, copiii au crescut și ei nu îi plac aparițiile publice. De atunci, ea s-a ținut departe de ochii presei, iar la un moment dat, în presa rusă chiar s-a scris că ea ar fi ales să se mute la o mânăstire.

Lyudmila Ocheretnaya si sotul ei actual

În 2016, s-a vorbit despre faptul că fosta doamnă Putin s-a recăsătorit, cu un bărbat cu 20 de ani mai tânăr decât ea, Artur Ocheretny, care este directorul Centrului nonprofit pentru Dezvoltarea și Comunicare Intrepersonală.