Toata lumea il stie pe tatal Deliei Matache cu parul lung si cu barba, dar in tinerete arata total diferit! Ion Matache este de foarte mult timp calugar la Muntele Athos!

Ion Matache, tatăl Deliei și al Oanei Matache, a ales drumul credinței în urmă cu mai multi ani ani. De ceva vreme, el este călugăr la Muntele Athos.

Tatal Deliei apare în toate imaginile cu părul lung și o barbă la fel, însă este incredibil cum arăta acesta în tinerețe, înainte de a-și dedica viața lui Dumezeu.

Oana Matache, fiica cea mică a lui Ion Matache, a făcut publice, in urma cu ceva vreme, mai multe fotografii de familie. Printre acestea, și una în care apare alături de tatăl ei, așa cum era acesta în tinerețe.

Ion Matache și-a petrecut ani buni alături de soția sa, Gina, crescându-și cele două fete, Delia și Oana. În anul 2004, cei doi s-au despărțit, iar tatăl vedetei a făcut o alegere surprinzătoare.

După o întâlnire cu un călugăr de la Piatra Neamț a decis să urmeze și el calea Bisericii. Astfel, a ales să-și petreacă viața într-un schit de pe Muntele Athos. Decizia sa i-a surprins pe apropiați, mai ales că acesta era un ateu convins. În urmă cu ceva vreme, Ion Matache povestea cum s-a întâmplat totul.

“La 40 de ani am învățat prima data Tatăl Nostru. Un prieten mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamț, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viață mea s-a schimbat. Am intrat la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea.

Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele și pe al Georgetei, deși mă văzuse prima oara, m-am blocat”, povestea tatăl Deliei, potrivit fanatik.ro

„Părintele mi-a atras atenţia că am greşit rugăciunea, deşi o spuneam în gând. Am realizat că de la Dumnezeu ştia, că sunt oameni care se leapădă de tot ce e lumesc, trăiesc în post de rugăciune, sunt dedicaţi trup şi suflet, iar pentru aceştia nimic nu este ascuns din ce se întâmplă. Preotul nu ar putea să vadă în timp, are Duhul Sfânt în el, acea energie de la Dumnezeu, care face cunoscut ce se vede cu ochiul spiritual. Am simţit ajutorul de la Dumnezeu, aici am găsit adevărul pe care-l căutam”, a mai dezvăluit Ion Matache.

Tatăl Deliei mai spunea atunci că viața lui s-a schimbat complet de când s-a apropiat de Dumnezeu.

„Acum ştiu de ce am venit pe Pământ, ce să fac. De atunci mă simt altfel, m-am schimbat mult. Eram un om căruia îi plăcea să-şi trăiască viaţa prin cluburi şi restaurante, înså am realizat că totul era o pierdere de timp, că acele plăceri nu aduc nimic bun. Atunci când trebuia, am citit numai prostii, acum recuperez. Când am liber, mă duc la Sfânta Liturghie, mă spovedesc, mă împărtăşesc”, a adăugat bărbatul.

În anul 2018, acesta a avut grave probleme de sănătate și a venit în România, iar Delia și sora sa au postat mai multe fotografii pe conturile de socializare.

“Mi-au dat lacrimile când le-am văzut pe fete și mi-au sărit în brațe”, a spus Ion Matache la Antena Stars. 

Potrivit fostei sale soții, acestuia i-a fost extirpat un rinichi. După un timp, Ion Matache a fost diagnosticat și cu o boală autoimună.

“Suntem legați de mâini și de picioare, ce-o vrea Dumnezeu. E boală autoimună. Si e greu când te uiți la om și nu știi cum să îl ajuți. Boala asta nu este deloc ușoară. Are dureri”, spunea în urmă cu doi ani mama Deliei pentru Antena Stars.