Curiozitati despre Charles Bukowski. Ii placea sa stea singur si il ura pe Mickey Mouse

Curiozitati despre Charles Bukowski
Curiozitati despre Charles Bukowski

Artistii sunt recunoscuti pentru lumea aparte din mintea lor pe care reusesc sa o astearna in diferite lucrari in care in cazurile fericite reusesc sa treaca testul timpului. Majoritatea dintre ei nu erau apreciati si pentru latura lor umana, iar dincolo de eul lor nu aveau legaturi stranse cu persoanele de langa, dar reuseau sa-si extraga toate emotiile si trairile din imaginatie, pentru a putea crea in continuare. Care este povestea lui Charles Bukowski? Era cunoscut drept un ticalos.

Povestea lui Charles Bukowski. A supravietuit cu tablete de ciocolata si era cunoscut drept un mare ticalos

Charles Bukowski (190 – 1994) a fost un personaj excentric. A avut un stil de viata controversat si se stia ca este o persoana erutida, pe alocuri ticaloasa si nu o respecta deloc pe partenera sa. Ceea ce a atras in operele sale a fost de departe onestitatea nemiloasa. Scriitorul avea un motan pe care il chema Minx.

In poemul “Pisicile mele” el spune: „Pisicile se plâng dar nu se îngrijorează niciodată, merg mai departe cu o surprinzătoare demnitate. Dorm cu o simplitate directă, pe care oamenii nu o pot înțelege. Când ma simt deprimat, tot ceea ce trebuie să fac este să mă uit la pisicile mele și îmi revine curajul”. In acest roman isi arata latura sentimentala rar dezvaluita cititorilor. Bukowski nu ura doar oamenii, ci si unele personaje celebre precum Mickey Mouse.

Curiozitati despre Charles Bukowski

De ce il ura pe Mickey Mouse?

„Nu putea să admită faptul că un personaj cu trei degete avea un impact atât de mare asupra a milioane de oameni. Spunea că Mickey e un personaj prostesc, care nu te învață nimic, care nu exprimă nimic real, o fantezie nenorocită, un șoarece care nu e bun de nimic și nu e nici măcar creativ. Era consternat de Mickey Mouse și îl ura spunând că nici măcar nu are suflet”
Linda, sotia lui

Pe cand avea 40 de ani era scriitor si se straduia sa se intretina. Atunci reusea sa-si permita chiria la unele camere de hotel extrem de jegoase, perioada in care manca doar o tableta de ciocolata pe zi care costa 10 centi.