Destinatii din strainatate pentru Craciunul si Revelionul 2020. Unde putem calatori, de fapt, in pandemie

Destinatii din strainatate pentru Craciunul si Revelionul 2020. Unde putem calatori, de fapt, in pandemie
Destinatii din strainatate pentru Craciunul si Revelionul 2020. Unde putem calatori, de fapt, in pandemie

Desi recomandarea tuturor specialistilor este sa stam acasa si sa ne ferim cat mai mult de iesiri in public, exista multi oameni care totusi prefera sa calatoreasca si sa mearga in vacanta chiar peste hotare, pentru Revelionul 2020.

Sejururi rezervate aproape in totalitate pentru Revelionul 2020

Avionul catre Laponia are trei sferturi din locuri rezervate. Sejurul de Revelion pentru Mexic se prezinta cam in aceeasi situatie. Nici Turcia nu e departe, pentru ca aduce noutati pentru pasionatii de schi si prin lipsa restrictiilor.

In Turcia, la cam 200 de kilometri de Istanbul, gasim localitatea Uludag. Aici se poate vizita o statiune de schi aflata la 2400 de metri altitudine, cu 16 instalatii si 28 de Km de partii.

“Varianta pe care noi am propus-o este ca hotelul sa fie in orasul Bursa, care este prima capitala otomana din secolul al 13-lea si daca stai in Bursa, cazarea costa o treime. Apoi faci naveta, sunt 20 de kilometri, se ajunge foarte repede.”, spune Alin Burcea, directorul general al agentiei de turism Paralela 45.

Pe teritoriul Europei, situatia este alta

Cosmin Marinof: “Toata lumea isi doreste sa mearga la schi. Avem foarte multe intrebari deocamdata, insa pana la finalul anului singura destinatie pentru schi este Elvetia, unde putem intra. Ne primesc, dar deocamdata Elvetia este lista galbena si la retur avem carantina. Italia, Franta si Austria deocamdata, nu putem schia, nu este deschis. 1 ianuarie este data planificata.”

Tanzania, una din destinatiile fara probleme

Razvan Pascu: “Eu sunt in Tanzania acum, cu un grup de turisti, deci exista romani care isi doresc sa calatoreasca si o fac in continuare. Este o destinatie care este deschisa in aceasta perioada si majoritatea destinatiilor exotice de plaja sunt deschise in intreaga lume. Mexic este pe val, la fel, este o destinatie care este foarte solicitata in perioada Revelionului.”


Sursa: ProTV
Foto: Pixabay