Destinatii de vacanta. Care sunt zonele pe care romanii care traiesc in Marea Britanie le pot vizita doar daca au facut un test si a iesit negativ? Mai multe destinatii primesc turistii britanici inapoi, inclusiv romanii care traiesc acolo. Dar doar atata timp cat aveti un test de coronavirus negativ.

Insulele din Europa si Caraibe introduc noi restrictii ca o modalitate de a reduce sansele de infectii pe insule. Familiile care doresc un test de coronavirus negativ vor trebui sa-l obtina in mod privat. Nu il puteti obtine prin NHS, deoarece numai persoanele cu simptome sau carora li se spune sa faca un test de catre medicul lor sunt permise. Testele din motive de calatorie nu sunt incluse in NHS.

Destinatii de vacanta. Ce tari pot fi vizitate de locuitorii din Marea Britanie

Clinicile private ofera serviciul care poate costa intre 100 si 200 GBP de persoana. Multi vor oferi un document Fit to Fly, precum si un serviciu rapid, dar cererea le-a fortat pe unele institutii private sa suspende serviciul de sarbatori. Destinatii precum Seychelles si Barbados nu numai ca necesita teste, ci si carantina la sosire pana la cinci zile, in asteptarea unui al doilea test.

De asemenea, s-a sugerat ca masuri similare ar putea fi introduse in Spania, in special pentru Mallorca, Ibiza si Tenerife. Mai sunt doar cateva destinatii fara carantina pentru turistii din Marea Britanie, precum Germania si Grecia. Iata destinatiile pe care le puteti vizita in continuare cu un test negativ, insa fara carantina.

Destinatii de vacanta. Italia a anuntat ca britanicii trebuie sa aiba un test de coronavirus negativ efectuat cu 72 de ore inainte de a intra in tara. Turistii pot primi un test gratuit la aeroport, desi vor trebui sa stea in carantina pana la obtinerea rezultatelor. In timp ce majoritatea aeroporturilor ofera testele, se crede ca unele le ofera doar intre orele 9:00 si 17:00, provocand confuzie.

Portugalia continentala ramane pe lista de carantina a Regatului Unit, dar insulele Madeira si Azore nu. Este necesar un test negativ pentru coronavirus, efectuat cu pana la 72 de ore inainte de sosire. Iar alte documente trebuie completate si la intrarea in tara, scrie The Sun.

Destinatii de vacanta. Cipru este una dintre primele tari care a pus in aplicare testele la sosirile britanice. Insula necesita un rezultat negativ, testele trebuind luate cu pana la 72 de ore inainte de sosire.

St Lucia – Toate sosirile din Marea Britanie trebuie sa aiba un test de coronavirus negativ. Acesta trebuie sa fie efectuat in termen de sapte zile de la zbor. De asemenea, trebuie sa completati un formular de inregistrare inainte de sosire in primele trei zile de vacanta si sa va verificati temperatura.