Diego Maradona a murit! Tragedie in fotbalul mondial: cauza decesului

Diego Maradona a murit! Cauza decesului
Diego Maradona a murit! Cauza decesului

Tragedie imensa in lumea fotbalului! Presa internationala vuieste, fanii sunt socati, iar prietenii apropiati abia pot sa creada vestea crunta primita – Maradona s-a stins din viata. Care este cauza decesului?

Diego Maradona a murit. Care este cauza decesului?

Potrivit informatiilor aparute in presa internationala, Diego Maradona a murit fulgerator in urma unui stop cardiac. Recent, fostul mare fotbalist a suferit o interventie chirurgicala pe creier dupa ce i se descoperise un cheag de sange, relateaza Marca. Pe data de 3 noiembrie medicii sustineau ca operatia a decurs de minune, iar hematomul subdural a fost indepartat. Hematomul ar fi fost produsul unui traumatism si ar fi putut fost rezultatul unei lovituri pe care fostul fotbalist a suferit-o. Maradona se afla deja in atentia medicilor. Acesta era internat intr-un spital din La Plata, cu o zi inainte suferint de anemie si deschidratare, ulterior fiind transportat la o clinica din Olivos pentru interventia pe creier.

„Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cursul unei conferinţe de presă.

Diego Maradona a murit! Care este cauza decesului?

“Sunt eu, Maradona”

-a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell’s (1993-1994);
-312 goluri a marcat Diego în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei -în perioada 1977-1994;
10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989). (Sursa: gsp.ro)

“Titlul mondial din 1986, cel mai înălțător moment al carierei. Sublim. Acolo, ridicând trofeul, simțeam că ating cerul. Toate visele mele se împlineau. În acele clipe, m-am gândit cât de fericiți sunt argentinienii. Am reușit împotriva tuturor. Aceea a fost o echipă persecutată. Echipa mea. A mea, în toate sensurile. Am făcut ce am putut și cred că nu a fost atât de rău pentru mine. Știu că nu pot schimba lumea, dar nu las pe nimeni să intre în lumea mea să o conducă, să mă controleze. Și nimeni nu mă va face să cred că greșelile pe care le-am făcut îmi vor schimba sentimentele. Sunt același, ca întotdeauna. Sunt eu, Maradona”
Diego Maradona