Meteorologii ANM anunta schimbari majore de vreme in Romania. Iarna isi intra in drepturi in urmatoarele zile, dupa temperaturile neobisnuite din ultima perioada. Zonele afectate nu sunt doar cele montane ca pana acum.

Specialistii anunta o schimbare radicala a vremii in Romania. Iarna se instaleaza in tara noastra si urmeaza ninsori. Incepand cu 21 – 22 noiembrie 2020 temperaturile vor inregistra o scadere semnificativa.

Potrivit ANM, vestul, centrul si nordul Romaniei vor fi lovite de o racire brusca, iar temperaturile nu vor depasi 9 grade Celsius in aceste zone din tara.

Precipitatiile isi vor face aparitia pe seara si pe parcursul noptii, sub forma de lapovita si ninsoare si in zonele mai joase din partea de nord si centrul tarii.

Potrivit directorului Administratiei Nationale de Meteorologie, pe masura ce ne apropiem de finalul ultimei luni din aceasta toamna, putem spune ca vremea isi urmeaza parcursul normal.

“Sambata si duminica vom observa o schimbare semnificativa, pentru ca vremea se va raci mai ales in partea de vest, centru si nord a tarii, unde vorbim de temperaturi maxime care nu vor mai depasi 9 grade Celsius, cu precipitatii mai ales spre seara si parcursul noptii, chiar predominant sub forma de lapovita si ninsoare si in zonele mai joase din partea de nord si centru a tarii, iar la munte vor predomina ninsorile”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, pentru Digi24.