Veste crunta! Inca o stea s-a stins. Marea actrita a murit duminica, iar anuntul a fost facut luni, 5 iulie, pe contul de Facebook al Oanei Pellea. Indragita Luminita Gheorghiu s-a pierdut o lupta crancena cu maladia care o chinuia de mai multi ani.

Actrita in varsta de 71 de ani, era cunoscuta pentru rolurile ei impresionante. A jucat in filme precum „Morometii” si „Moartea domnului Lazarescu”. De asemenea, a castigat premiul Ursul de Aur in anul 2013, cu filmul „Pozitia Copilului”.

Doliu in Romania! Marea actrita a murit

In ultimii ani, Luminita Gheorghiu se retrasese din viata publica, fiind chinuita de maladie.

„A fost una dintre cele mai mari actrite. A fost una dintre cele mai minunate fiinte. A fost una dintre cele mai puternice femei pe care am avut onoarea sa le cunosc. Drum bun si sa te odihneasca Dumnezeu, Luminita Gheorghiu”, a scris Oana Pellea, pe Facebook.

Luminita Gheorghiu s-a nascut in data de 1 septembrie 1949, la Bucuresti. A jucat pe scena Teatrului Bulandra pana in anul 2003. In anul 1972, a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Capitala. Profesorul ei a fost Ion Cojar. Ulterior, a debutat in teatru cu rolul Marioara, dintr-o piesa montata de Alexandru Tocilescu pe scena Teatrului Cassandra.

Primul ei rol intr-un film a fost in anul 1974, in pelicula „Stejar, extrema urgenta“, in regia lui Dinu Cocea. Insa, a devenit celebra cu rolul Catrinei, sotia lui Moromete, din filmul Morometii (1987), in regia lui Stere Gulea.