Drogul din bucatarie. Condimentul care iti da halucinatii. Gospodinele il folosesc adesea

Drogul din bucatarie. Condimentul care iti da halucinatii. Gospodinele il folosesc adesea
Drogul din bucatarie. Condimentul care iti da halucinatii. Gospodinele il folosesc adesea

Drogul din bucatarie. Multe dintre ingredientele folosite de gospodine au niste efecte nebanuite. Daca unele cauzeaza probleme serioase de sanatate cand sunt consumate in exces, altele au niste actiuni… care ne duc cu gandul la filmele politiste. Ce condiment da halucinatii sau narcoza? Este folosit foarte des in prepararea unor feluri de mancare sau deserturi.

Citeste si: Cum se marineaza perfect friptura. Trucul secret al gospodinelor de la tara

Daca este consumat intr-o cantitate moderata, nu mai are urmari. Insa, atunci cand este folosit intr-o cantitate prea mare, afecteaza imediat sistemul nervos central. Nucsoara mai este numita si Myristica fragrans. Este un arbore care ramane mereu verde, fiind originar din insulele Moluce, Indonezia. Acest condiment se gaseste sub forma de pulbere.

Drogul din bucatarie. Condimentul care iti da halucinatii

Se obtine prin zdrobirea semintelor din fructele acestui arbore si are o aroma usor intepatoare. Gustul este usor dulce si se adauga in numeroase preparate, precum produsele de patiserie, carnatii, sosuri sau lichiorul de oua. Romanii il foloseau pe post de tamaie, dar incepand cu anul 1600 a devenit un aliment foarte scump.

Ne aduce numeroase beneficii pentru sanatate, precum carbohidrati, poteine, vitamilene A, C si E, fibre dietetice. De asemenea, mai include si calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, zinc si fosfor. Tot nucsoara mai contine si uleiuri. In timpurile antice, era un condiment folosit pentru proprietatile afrodisiace si impotriva balonarii.

Citeste si: Retete cu varza murata. Cele mai bune preparate pentru a-i impaca pe pofticiosi

Drogul din bucatarie. Indienii il considerau util pentru afectiunile intestinale, in timp ce egiptenii alegeau acest praf minune ca ingredient de baza in procesul de imbalsamare. Nucsoara mai are si actiune antiseptica, antimicrobiana, analgezica, antioxidanta, carminativa si antireumatica, anunta clickpentrufemei.ro.

Insa, daca se consuma intre 5 si 30 de grame de nucsoara macinata, apar efectele psihogene. Cei care mananca in exces acest condiment au parte de simptome precum: vertij, euforie, furnicaturi ale corpului, detasarea de realitate, delir, teama de moarte. Alte simptome sunt: durerile de cap, starile de greata si voma, dureri abdominale, stari de ameteala, tremur si tahicardie.

Citeste si: A pus lamaie si lapte batut peste carne. Ce s-a intamplat in cateva minute este incredibil