Fernando Alonso este la un pas distanta de revenirea in Formula 1

Fernando Alonso este la un pas distanta de revenirea in Formula 1
Fernando Alonso este la un pas distanta de revenirea in Formula 1

FERNANDO ALONSO s-a apropiat si mai mult de intoarcerea in Formula 1, dupa ce s-a urcat la volanul masinii actuale F1 a Renault.

Revenire surprinzatoare a lui Fernando Alonso

Spaniolul se realatura echipei pentru sezonul 2021, dupa o pauza de doi ani, dupa ce a renuntat la McLaren.

Tanarul de 39 de ani a facut un test drive in jurul pistei din Barcelona pentru o zi de filmare de rutina, lucru permis in regulile F1.

Test drive de viteza

Fernando Alonso, care a condus ultima oara o masina Renault F1 in 2009, a spus: “Mi s-a parut extraordinar sa pot conduce aceste masini dupa doi ani si sa simt din nou viteza, cum totul vine atat de repede, colt dupa colt. Grozav. A fost ceva deosebit sa ma intorc la Barcelona. Imi amintesc anul 2000, am condus Benetton-ul aici cu baietii de la Enstone. Acum, in 2020, sunt cu Renault, deci este o pista speciala si am o multime de amintiri bune aici. Este o pista pe care o cunosc foarte bine, asa ca a fost o zi buna.”

Fernando Alonso a lasat F1 in urma, dupa trei ani dezamagitori cu McLaren.

Este de doua ori campion mondial, castigand titlurile in 2005 si 2006 cu Renault.

Intoarcerea sa la producatorii francezi coincide cu mutarea lui Daniel Ricciardo la McLaren.

Fernando Alonso va fi partener cu Esteban Ocon in sezonul viitor si va fi sustinut de primul podium Renault din ultimii NOUA ani, la Marele Premiu Eifel de duminica.

Istoria pilotului de Formula 1

Fernando Alonso Diaz, nascut la 29 iulie 1981 in Oviedo, Spania, este un fost pilot de Formula 1 de origine spaniola, campion mondial in acest sport in 2005 si 2006. In 2003 a devenit cel mai tanar pilot de Formula 1 care a plecat din pole position, apoi care a castigat o cursa, iar in 2005 cel mai tanar pilot care a castigat titlul mondial.


Sursa: TheSun
Foto: www.motorsport.com si skysports.com