Fetita cu inima in afara pieptului. Cazul halucinant care a socat lumea medicala

Fetita cu inima in afara pieptului
Fetita cu inima in afara pieptului

Fetita cu inima in afara pieptului. De-a lungul timpului, au aparut cazuri medicale care i-au uluit pe medici. Acesta este unul dintre ele. Daca nu stii povestea ei si o vezi de la distanta, ti se pare ca este o fetita obisnuita, in varsta de 11 ani. Frumoasa foc si adorabila, Virsaviya ascunde un secret care ii sperie pe multi care o cunosc.

Ea traieste avand inima in afara cutiei toracice. Duce o viata normala, alaturi de familia ei. Dupa ce a venit pe lume, medicii erau siguri ca nu are sanse de supravietuire. Micuta se numeste Virsaviya Borun-Goncharova, iar cei dragi au poreclit-o Batseba.

Fetita cu inima in afara pieptului. Cazul halucinant care a socat lumea medicala

S-a nascut asa din cauza sindromului Cantrell. Acesta este o afectiune genetica congenitala extrem de rara, cu localizare toraco-abdominala. Inima ei este acoperita de un strat subtire de piele si poate fi observata in timp ce bate. Cu toate ca parintii ei au mers la cei mai renumiti medici din toata lumea, nimeni nu vrea sa o opereze.

Se pare ca riscul de a muri in timpul interventiei chirurgicale este mult prea mare, iar spitalele nu vor sa fie de vina pentru asta. „Inima mea se afla in afara pieptului, iar mamei ii place sa o atinga pentru ca ma iubeste“, a marturisit micuta, potrivit Ok Magazine.

“Doctorii mi-au spus ca fiica mea va muri in timpul sarcinii sau al nasterii. Este miraculoasa asa cum este. Este una la un milion. Fratele Virsaviyei crede ca inima ei este ceva magic si frumos. El sta aproape de Virsaviya doar pentru a-i simti inima cum bate”, a marturisit mama fetitei. Micuta trebuie sa poarte constant o vesta care sa ii apere inima.

Atunci cand depune efort fizic, ca orice copil, fetita are nevoie de un concentrator de oxigen, care sa ii mentina saturatia la peste 85 la suta.

“Cateodata imi este greu deoarece nivelul meu de oxigen este scazut si ma simt ametita, dar iubesc sa stau activa si sa cant si sa dansez cu prietenii mei. Anul acesta a fost plictisitor dar macar a fost dragut timpul petrecut cu fratele meu. Primesc multe mesaje de incurajare de la fanii mei pe Instagram, care-mi spun ca sunt o inspiratie pentru ei. Inima mea este diferita, dar ma face unica si imi place acest lucru”, declara Virsaviya.