Fructul banal si ieftin care elimina toxinele. Ce este marul chinezesc

Fructul banal si ieftin care elimina toxinele. Ce este marul chinezesc
Fructul banal si ieftin care elimina toxinele. Ce este marul chinezesc

Fructul banal si ieftin care elimina toxinele. Specialistii in nutritie ne recomanda sa includem in dieta noastra zilnica suficiente fructe si legume proaspete. In aceasta perioada a anului, avem in camara niste veritabile comori. Aceste alimente fac miracole pentru organismul nostru, contin numeroase substante utile si ne ajuta chiar si sa eliminam toxinele.

Este vorba despre clasicele citrice. Mai ales de Craciun, majoritatea romanilor cumpara portocale si lamai, dar acestea nu sunt singurele fructe ce ar trebui consumate in sezonul rece. Lamaia, grepfruitul, portocala, mandarina si clementina sunt niste antiseptice naturale, fiind bogate in vitamina C. Mai contin si alte vitamine, minerale si antioxidanti.

Fructul banal si ieftin care elimina toxinele. Ce este marul chinezesc

O alta parte buna in consumul citricelor, o reprezinta numarul mic de calorii. De exemplu, sucul stors de la o lamaie contine 16 calori, in timp ce ne ofera: vitamina A, vitamina C si vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5). Vitamina A este excelenta pentru regenerarea tesuturilor. Vitamina C este un antioxcidant puternic. Lamaia mai contine si flavonoide, conform clickpentrufemei.ro.

Eritrocina si hesperidina se numesc cele doua substante minune, continute de lamaie si de alte citrice, care au proprietatea de a intensifica beneficiile oferite de vitamina C. Folatii sunt vitaminele din grupul B, solubile in apa. Ele sunt elemente esentiale in corpul uman, pentru regenerarea celulelor. Putini stiu ca portocala mai este numita si marul chinezesc.

Fructul banal si ieftin care elimina toxinele. Multi o prefera, in defavoarea lamaiei. Are un gist mai placut si contine o multitudine de substante nutritive recomandate pentru consum de catre specialistii in nutritie. Printre acestea se numara: limomen, flavonoide, vitaminele A, B, C, minerale, fosfor, fier, fibre, potasiu, sulf, cupru, magneziu, calciu si glucide. Este un stimulent puternic pentru tonusul general.

Este utila in cazurile de anemie, infectii si gripe. Grepfrutul te ajuta sa lupti cu colesterolul si sa arzi grasimile. Iti curata arterele, absorbind zaharul din sange. Cel rosu contine mai multa vitamina C si licopen, care este antioxidant. Clementinele si mandarinele te ajuta sa elimini toxinele din organism, avand si efect antiinflamator.