Germania vine cu vesti proaste pentru cetateni. Lupta impotriva COVID-19 va fi din ce in ce mai stransa mai ales in sezonul rece, astfel ca oficialii au decis inca de pe acum pastrarea restrictiilor. Pana cand vor trebui sa respecte nemtii și ce declaratii triste a facut cancelarul Angela Merkel?

Germania prelungeste restrictiile: termeni si declaratiile oficialilor


Lupta impotriva coronavirusului e departe de a fi terminata. Germania a decis timpuriu sa prelungeasca restrictiile impuse in lupta impotriva coronavirusului. Mai exact, oficialii au decis inchiderea barurilor si a restaurantelor si limitarea participarii la reuniuni private, a anuntat cancelarul Angela Markel, realteaza AFP. Regulile pe care sunt nevoiti cetatenii sa le respecte acum sunt impuse inca din noiembrie si urmeaza sa fie aplicate ”până la începutul lui ianuarie, dacă nu apare o scădere neaşteptată a ratei infectării (cu SARS-CoV-2), însă acest lucru este, în acest stadiu, improbabil”, a precizat sursa citata. Situatia in Germania din cursul zilei de miercuri arata astfel: rata de infectare 139.6 la 100.000 de locuitori si 195.3 la 100.000 la Berlin.

Astfel e vorba de: 961.320 de cazuri de covid-19 declarate oficial (+18.633 în 24 de ore) şi 14.771 de decese din cauza covid-19 (+410, un nou ”record”), potrivit Institutului Robert Koch. Potrivit previziunilor specialistilor, numarul de un milion de cazuri urmeaza sa fie atins in zilele ce urmeaza. Barurile, retaurantele, locurile culturale sau cluburile de sport urmeaza sa fie inchise pret de o luna. Accesul in magazine e restrans la un numar limitat, iar singura relaxare este in cadrul reuniunilor private care vor putea cuprinde 10 oameni -incepand de la 23 decemebrie pana la 1 ianuarie – fara includerea copiilor in varsta de pana la 14 an.

Germania prelungeste restrictiile

Ce demersuri va face Germania la UE?

”Trebuie să facem în continuare eforturi (…). Numărul zilnic al infecţiilor (cu noul coronavirus) se află în continuare la un nivel prea mare”, a anunţat cancelarul. Întrebata ce demersuri va face Germania la UE, Merkel a recunoscut ca nu vede sanse prea mari. „Voi fi sinceră cu voi. Probabil că nu va fi uşor, dar vom încerca”, a mai adaugat aceasta.