Glovo se retrage de pe piata din America Latina. Pretul tranzactiei: pana la 230 de milioane de euro

Glovo se retrage de pe piata din America Latina. Pretul tranzactiei: pana la 230 de milioane de euro
Glovo se retrage de pe piata din America Latina. Pretul tranzactiei: pana la 230 de milioane de euro

Glovo, celebrul startup spaniol de livrari, care este activ si pe piata din Romania, se retrage din America Latina. Toate operatiunile de acolo vor fi preluate de germanii de la Delivery Hero. Asa au anuntat, miercuri, in mod oficial, cele doua companii.

Pretul tranzactiei este de pana la 230 de milioane de euro. Din acesti bani, o suma de 60 de milioane de euro va fi platita de catre Delivery Hero. Achitarea sumei se va face in functie de o serie de obiective de venituri pe care trebuie sa le indeplineasca operatiunile companiei spaniole din acele piete.

In urma acestei intelegeri, spaniolii se retrag complet din America Latina. Ei vor ceda catre nemti operatiunile din Argentina, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica, Honduras, Guatemala si Republica Dominicana. Compania va continua sa mai opereze in aceste piete doar pana in martie 2021.

Glovo se retrage de pe piata din America Latina

Delivery Hero era deja prezenta pe piata in 3 dintre aceste tari. Mai precis, in Argentina, Panama si Republica Dominicana. Tranzactia va fi finalizata in urmatoarele saptamani. In functie de avizele primite de la autoritatile de reglementare a pietelor.

„Credem ca este important sa ne concentram pe pietele-cheie, unde putem construi un business sustenabil pe termen lung si sa continuam sa oferim catre consumatori serviciul nostru unic, de livrare a produselor de mai multe categorii”, a declarat CEO-ul companiei spaniole, Oscar Pierre.

Delivery Hero a fost fondat in anul 2011, la Berlin, de catre Niklas Ostberg, Kolja Hebenstreit, Lukasz Gadowski si Markus Fuhrmann. Delivery Hero a cumparat serviciul german de livrari Foodpanda, in anul 2016.

Rivalii Glovo opereaza si pe piata de livrari din Romania. In anul 2018, cei de la Delivery Hero a cumparat si aplicatia romaneasca de livrare de mancare HipMenu. Aceasta a fost fondata in anul 2013, la Cluj-Napoca. Fondatorii sunt Ciprian Costa si Dan Klausmeier.

Istoria companiei spaniole. Cum a aparut, de fapt, pe piata internationala

Este un marketplace online. Le permite utilizatorilor sa comande, sa trimita si sa primeasca diverse bunuri, folosind o aplicatie de mobil. Startup-ul a fost lansat in anul 2015, la Barcelona. Fondatorii sunt doi tineri antreprenori, Oscar Pierre si Sacha Michaud. In Romania a patruns in anul 2018, scrie startupcaffe.ro.

In luna decembrie, anul 2019, compania spaniola a anuntat ca a ajuns la statutul de unicorn. A ajuns sa valoreze cel putin 1 miliard de dolari, in urma celei mai recente runde de finantare obtinute. A fost vorba despre o investitie de capital de risc de 150 de milioane de dolari acordata de fondul Mubadala, din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.