Greseala pe care o fac mamele si care poate fi fatala. De ce NU trebuie sa ii pui fularul peste gura si nasul copilului

Greseala pe care o fac mamele si care poate fi fatala. De ce NU trebuie sa ii pui fular copilului, pe timpul iernii
Greseala pe care o fac mamele si care poate fi fatala. De ce NU trebuie sa ii pui fular copilului, pe timpul iernii

Greseala pe care o fac mamele este legata de fularul pus peste gura si nasul copilului. Poate te gandesti ca incerci doar sa il aperi, dar reusesti doar sa ii faci mai mult rau. Chiar daca este o zi friguroasa, nu ii pune fularul in acest mod. Poate provoca probleme serioase de sanatate. Astazi iti explicam care este, de fapt, motivul.

In momentul in care micutul are caile respiratorii acoperite cu fularul, se formeaza o zona cu aer cald, care se combina cu respiratia copilului. In acest mediu cald si umed, se pot dezvolta de minune virusurile si bacteriile. Daca ai un copil cu un sistem imunitar scazut sau cu alte probleme de sanatate, situatia se poate inrautati intr-un mod cat se poate de serios.

Greseala pe care o fac mamele si care poate fi fatala

Aceste bacterii provoaca infectii in organismul lui, se inmultesc extrem de rapid si ajung foarte simplu si rapid direct in gatul copilului. Iar faptul ca este nevoie sa respire pe gura le ofera bacteriilor cea mai scurta cale catre organism. De asemenea, din cauza ca nu poate folosi nasul pentru respiratie, acolo unde exista mecanisme de stopare a microbilor, numiti cili nazali, pot aparea probleme.

Cea mai buna varianta este sa eviti sa faci asta, cu atat mai mult cu cat acest mediu cald si umed din jurul gurii poate duce la aparitia unor bube sau eczeme. Aceste iritatii pot provoca un disconfort tot mai puternic pe masura ce poarta tot mai des fularul in acest mod. Ciupercile pot sa apara si ele, cauzand infectiile fungice destul de periculoase.

Trebuie sa il imbraci corespunzator, sa te asiguri ca are extremitatile calde. Alege masura corecta pentru haine si incarltaminte. Nu il infofoli, pentru ca asa risti sa il imbolnavesti mai tare. Ai grija ce fular alegi, sa fie unul moale si prietenos cu pielea, pentru ca zona gatului este foarte sensibila.