Incredibil ce pensie avea Regele Mihai, de fapt. Nu i-ar fi ajuns sa supravietuiasca o luna

Incredibil ce pensie avea Regele Mihai, de fapt. Nu i-ar fi ajuns sa supravietuiasca o luna
Incredibil ce pensie avea Regele Mihai, de fapt. Nu i-ar fi ajuns sa supravietuiasca o luna

Multora li s-a parut incredibil ce pensie avea Regele Mihai, de fapt. Daca ar fi fost singurul lui venit, nu i-ar fi ajuns sa supravietuiasca nici macar o luna. Majestatea Sa a fost plans de milioane de romani, cand s-a stins din viata. Chiar daca unii il vedeau ca tradator de tara, in timp ce altii il considerau doar o victima a istoriei, cu siguranta nu te lasa indiferenta persoana lui.

Citeste si: Ce pensie colosala primeste Monica Tatoiu. Avea un salariu de 10.000 de euro

Regele Mihai era un barbat inalt si cultivat, cu o prezenta deosebita si impunatoare. Abia dupa cateva zeci de ani si-a regasit linistea pe pamantul romanesc. Cand vine vorba despre venitul incasat lunar de la stat Regele Mihai primea o suma infirma. Din fericire, aceasta pensie nu reprezenta singurul venit al Majestatii Sale.

Incredibil ce pensie avea Regele Mihai, de fapt

Conform forbes.ro, Ion Tuca, directorul Casei Regale a Romaniei, a dezvaluit adevarul despre veniturile Regelui. Se pare ca Regele Mihai al Romaniei incasa lunar o pensie de 1000 de lei. Pe langa aceasta insa, el mai avea si o serie de venituri din proprietatile inchiriate.

Citeste si: Uluitor ce scrie pe talonul de pensie al acestui batran. NU s-a mai vazut in Romania asa ceva

Cheltuielile pentru Casa Regala erau cat se poate de impresionante, dar Majestatea Sa ramanea cu destui bani in fiecare luna. In total, din chiria tuturor proprietatilor pe care le detinea, din pensie, din indemnizatia de fost sef de stat, precum si din cea de membru al Academiei Romane, Regele Mihai ar fi incasat aproximativ 22.100 de euro pe luna. 

Nu i-ar fi ajuns sa supravietuiasca o luna

Cea mai mare suma pe care o primea Regele Mihai provenea de la Castelele Peles si Pelisor. Acestea erau inchiriate Muzeului Peles si Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro pe luna. Tot acolo a functionat si Vila Economat, cea care a incheiat primul an de functionare in regim privat si producea un venit de 2.500 de euro/ luna.

Citeste si: Ce pensie primesti daca ai muncit mai putin de 15 ani. Mii de romani trebuie sa respecte o conditie ca sa ia banii de la stat 

Tot de pe Valea Prahovei, Casa Regala a incasat chirii in valoare totala de aproximativ 6.000 de euro. Acestea proveneau de la doua hoteluri de la Stavilar, pensiunea Cutitul de Argint si hotelul Bastion. Toate aceste sume au fost impozabile. Din acestea, Casa Regala trebuia sa intretina inclusiv proprietatile pe care le avea in folosinta, dar nu ii apartineau, precum Palatul Elisabeta din Bucuresti.

Citeste si: Ce pensie primesti daca NU cotizezi la stat. Care este, de fapt, suma minima

Doar intretinerea acestuia a costat in jur de 5.000 de euro pe luna, a mai adaugat Ion Tuca, directorul Casei Regale a Romaniei. Majestatea Sa Regele Mihai a avut o pensie de 1.000 de lei, o indemnizatie de fost sef de stat de 4.000 de lei si una de membru al Academiei Romane, în valoare de 2.000 de lei. (Sursa foto)