Insulele Feroe. Peisajele care par dintr-o alta lume

Insulele Feroe. Peisajele care par dintr-o alta lume
Insulele Feroe. Peisajele care par dintr-o alta lume

Insulele Feroe. Daca credeti ca insulele si formatiunile stancoase din aceste fotografii nu par reale, nu sunteti singuri. Si persoana care le-a facut crede ca asa este.

Imaginile incredibile, realizate cu ajutorul unei drone, arata maiestatea peisajelor Insulelor Feroe. Un loc despre care fotograful, brazilianul Henrique Murta, a spus ca este „prea perfect aranjat” pentru a se simti ca lumea reala, anunta Daily Mail.

Insula Streymoy este cunoscuta pentru stancile sale de 1.600 de metri si cladirile acoperite de iarba, care includ o biserica stralucitoare (in imagine). Sursa foto: Daily Mail

Insulele Feroe. Peisajele care par dintr-o alta lume

Henrique a vizitat arhipelagul impreuna cu tatal sau. A declarat pentru MailOnline Travel: „Locul pur si simplu nu arata real. De fapt, nu se simte real. Totul este prea perfect aranjat – culori si, mai ales, forme”.

„Ca geolog si fotograf de natura, sunt fascinat – si chiar cam obsedat – de monumentele naturale. Si odata ce ajungeti la insule, stancile stancoase si dealurile vulcanice stratificate, devin parte a peisajului. Monumente inconjurate de monumente. Toate acoperite de un covor lucios de iarba verde fina. Deci, este vorba despre frumusete naturala profunda, unicitate si, de asemenea, izolare”, a adaugat el despre Insulele Feroe.

Aceasta formatiune stancoasa bizara si izbitoare este teancul de mare Drangarnir de pe coasta insulei Vagar. Sursa foto: Daily Mail

Setul de fotografii al lui Henrique din Insulele Feroe – care se afla intre Islanda si Norvegia – a fost laudat in cadrul premiilor Drone Photo Awards din cadrul Festivalului Siena Awards 2020 din categoria seriei. Fotografiile au fost facute la prima vizita a lui Henrique in zona. Aceasta imagine de mai sus este preferata lui Henrique din setul de fotografii.

Insulele Feroe. El a declarat: „Ne puteti vedea pe tatal meu si pe mine pe varful primului deal, ca doua furnici mici”.

El a mai spus: „A fost o imersiune fotografica de neuitat cu batranul meu, care se intampla sa fie un fotograf remarcabil al vietii salbatice de la scoala veche. Oricum, imi vine sa planific altul acum”.