INTERVIU EXCLUSIV Claudia de la Chefi la Cutite, dezvaluiri senzationale din culise! Tot ce nu s-a vazut la TV, in sezonul 8

INTERVIU EXCLUSIV Claudia de la Chefi la Cutite, dezvaluiri senzationale din culise! Tot ce nu s-a vazut la TV, in sezonul 8
INTERVIU EXCLUSIV Claudia de la Chefi la Cutite, dezvaluiri senzationale din culise! Tot ce nu s-a vazut la TV, in sezonul 8

Claudia de la Chefi la Cutite, concurenta din echipa lui Florin Dumitrescu a reusit sa impresioneze pe toata lumea cu preparatele ei culinare. Nu este bucatar de meserie, gateste doar din pasiune, dar mancarea ei are un gust demential. In preselectii, ea a decis sa faca o reteta destul de complicata. Mai precis, o diafragma de vita la gratar cu piure de cartofi, cu fenicul la gratar cu dressing de masline si verdeturi si un sos de ciuperci si smantana. 

Citeste si: INTERVIU EXCLUSIV Robert Vasiliu (Ragnar) de la Chefi la Cutite, dezvaluiri senzationale din culise. Ce nu s-a vazut la TV, pe Antena 1

Claudia Diana Radu nu a castigat admiratia romanilor doar cu talentul culinar, ci si cu povestea ei impresionanta de viata. A trecut prin momente extrem de dificile, dar a mers mereu mai departe. Acum ne-a facut o serie de marturisiri emotionante. Cum i s-a schimbat viata dupa concurs si ce a impresionat-o in timpul filmarilor? Cu siguranta ca multe persoane au ceva de invatat din experienta ei.

EXCLUSIV Claudia de la Chefi la Cutite, dezvaluiri senzationale din culise

1. Ai povestit in emisiune, la preselectii, despre chinurile prin care ai trecut in adolescenta. Ai fost chinuita si batjocorita din cauza greutatii. Daca te-ai intoarce in timp, ce sfat i-ai da Claudiei de atunci?

Da, am trecut prin fenomenul bullying in scoala din cauza surplusului de greutate. Problema cea mai mare a fost ca puneam la suflet tot ce spuneau ceilalti deoarece, copil fiind, nu distingi lucrurile si nu esti capabil sa iti controlezi starile. Sfatul meu pentru Claudia de atunci ar fi sa nu mai puna la suflet toate rautatile deoarece oamenii arunca cu vorbe urate doar din frustrare, invidie si lipsa de educatie si sa lupte pentru visurile ei.

2. Din pacate, acest comportament al multor adolescenti este inca o problema. Crezi ca bullying-ul din scoli este mai agresiv acum decat atunci cand erai tu in scoala? Ce solutii crezi ca ar putea sa ii ajute pe cei care trec prin aceleasi situatii?

In ziua de azi bullying-ul din scoli este mult mai agresiv din mai multe puncte de vedere. Unul dintre factorii care influenteaza aparitia bullying-ului este lipsa de educatie. Traim vremuri in care parintii petrec mai mult timp la locul de munca si prefera sa lase copiii la diferite centre de after school, iar in scoli stim foarte bine ca nu se preda absolut nimic legat de acest fenomen astfel incat sa incerci sa il previi.

De asemenea, un alt factor foarte important din zilele noastre, care exista si pe vremea mea dar nu atat de pronuntat, este statutul social. Copiii din ziua de azi se intrec unii pe altii in a avea cele mai noi si performante gadget-uri, haine de firma, masina de fite cand isi iau permisul, calatorii exotice si alte lucruri de acest gen. Astfel ca un adolescent cu o situatia financiara modesta care nu isi permite atatea lucruri poate fi privit ca outsider si luat in vizor de agresori.

Ceea ce a luat insa amploare foarte mult in ultimii ani este cyber bullying-ul si acesta este foarte greu de prevenit, de stopat personal mi se pare imposibil, deoarece internetul ofera protectia perfecta pentru agresori si sunt foarte greu de identificat in cazul in care trec la amenintari sau fapte mai grave. Toate aceste situatii pornesc de la lipsa de educatie, bullying-ul este un fenomen care ar trebui prevenit fix prin educatie.

Ar putea fi si stopat daca Justitia din Romania ar impune niste pedepse in astfel de cazuri. Dar ganditi-va ca la noi in tara nici macar violenta domestica nu este pedepsita prin lege, asadar imi este greu sa cred ca vom avea vreodata legi care sa pedepseasca bullying-ul.

3. Pasiunea ta pentru bucatarie te-a adus pana in semifinala. Ai devenit un exemplu pentru foarte multe persoane. Ce ii sfatuiesti pe cei care adora sa gateasca, dar nu au curajul sa se inscrie la un astfel de concurs?

Daca va place sa gatiti si va simtiti bine cand faceti asta inseamna ca e posibil sa va fi gasit vocatia. Exista o vorba care spune ca daca iti place ceea ce faci nu vei simti niciodata ca muncesti cu adevarat.

Sfatul meu este sa va inscrieti la concurs deoarece, indiferent pana in ce etapa veti ajunge, experienta este una foarte frumoasa, veti cunoaste multi oameni misto si veti invata foarte multe lucruri. Daca nu aveti curaj sa inscrieti, rugati pe cineva din familie sau prieteni sa o faca fara sa va spuna. Ca in cazul meu.

4. Cele trei “gagici” din echipa lui Chef Florin Dumitrescu ne-au tinut aproape de micile ecrane. Am plans de emotie, dar am si ras cu lacrimi. Kani a fost tot un amator, care a ajuns mai departe decat se asteptau multi. Cum ti s-a parut ca se descurca in bucatarie, dincolo de ceea ce vedeam la TV?

“Gagicile” au fost megapanicate cand au vazut ca erau in formula cea mai mica dintre toate echipele. Fiecare dintre noi aveam temeri mari in ceea ce priveste restul probelor, bineinteles ca si Chef Dumitrescu era panicat. Kani ne-a surprins de foarte multe ori in bucatarie.

Chiar el a recunoscut ca nu stie sa gateasca multe preparate, dar are un talent foarte mare: daca Chef Dumitrescu, Alberto sau Blenche, de exemplu, il sfatuiau cum sa faca un preparat, el executa exact cum a fost sfatuit si ii iesea extraordinar de bine. Multa lume l-a acuzat pe Kani ca nu isi facea singur farfuriile. Faptul ca Blenche sau Alberto ii dadeau sfaturi nu inseamna ca ii faceau farfuriile, Kani  a pus pe farfurii doar ce a gatit cu mana lui.

5. Stim din emisiune ca esti o fana inraita a lui Chef Florin Dumitrescu. Ce anume te-a atras la el dintre cei trei Chefi si ce crezi ca au toti de invatat din experienta lui?

Pe Chef Dumitrescu, sau chef Dumi cum il alint eu, il urmaresc de mult timp, am ambele carti de bucate pe care le-a publicat si am gatit multe retete de ale sale. Mereu mi-a placut obiectivitatea lui in jurizari, faptul ca isi calculeaza foarte bine tacticile in battle-uri si, foarte important, ador faptul ca in toate sezoanele si-a tinut echipele unite.

De asemenea, cred ca a mai fost si faptul ca suntem destul de apropiati ca varsta, e mai mare decat cu doar 6 ani. Plus ca pe parcursul competitiei am descoperit ca are cate ceva din caracterul logodnicului meu, asa ca m-a facut sa ma simt ca acasa. De la Chef Dumi am invatat lucruri aparent banale, dar geniale de-a dreptul, imi place ca are o cultura gastronomica foarte vasta si vorbeste cu pasiune despre mancare. Asa ca oricine va lucra sau va ajunge in echipa lui Chef Dumi va avea foarte multe de invatat de la el.

6. Anul acesta, echipa Bulinelor si echipa Carourilor s-au inteles de minune. Marea finala a adus pacea si intre echipa lui Scarlatescu si echipa Dungilor. Pastrezi legatura cu cei care ti-au fost colegi in emisiune?

Da, pastrez legatura cu colegii mei. Eu ii urmaresc pe toti pe Facebook si pe Instagram, am facut si schimb de numere de telefon si avem grupuri pe Whatsapp. La sfarsitul lunii noiembrie m-am revazut cu Kani, Blenche si Cristi Boca, de altfel cu ei trei si tin legatura cel mai mult.

7. Robert Vasiliu a vorbit foarte frumos despre tine, Kani si Catalin Rizea, amatorii din emisiune. A sustinut ca voi erati mult mai cuminti si coerenti in farfurie. Ce crezi ca au de invatat telespectatorii de la voi trei? De asemenea, ce te-a impresionat cel mai mult la bucatarii profesionisti din acest sezon?

Eu, Kani si Catalin Rizea am fost singurii amatori din semfinala. Robert a punctat foarte bine deoarece la dueluri noi trei preferam sa ramanem safe in farfurii si sa facem preparate pe care le stim, eu cel putin am inceput sa risc de abia spre finalul competitiei. Consider ca oamenii si viitorii participanti amatori care se vor inscrie la Chefi la cutite ar putea invata de la noi ca nu exista nu se poate.

Eu personal cand am intrat in echipa m-am gandit ca voi fi eliminata printre primii concurenti din cauza lipsei de experienta, iar faptul ca am ajuns pana in semifinala m-a luat cu totul prin surprindere. Au fost guri rele care m-au acuzat ca sunt aroganta si ca nu imi vedeam lungul nasului. Am stiut la ce nivel sunt pe tot parcursul competitiei, dar nu puteam sa nu am incredere in mine atunci cand aveam o proba sau un preparat pe care stiam ca il stapanesc la perfectie.

Acest sezon mi s-a parut cel mai bun din punct de vedere al duelurilor, adica nu tin minte sa mai fi fost un sezon cu atat de multe farfurii de 15 puncte. M-au impresionat foarte multe farfuriile pe care le faceau Roxana Blenche, Cristian Boca si Ionut Belei, mereu cand puneam farfuriile pe banda aruncam cate un ochi sa vad cum au aranjatJ De asemenea, farfuriile lui Vincent m-au impresionat foarte mult prin gust, tocanita de la primul duel era extrem de gustoasa, iar bavareza pe care a facut-o la proba cu lactate efectiv si acum o visez la cat de buna a fost.

8. Traiesti o frumoasa poveste de dragoste, iar sprijinul partenerului tau de viata si-a pus amprenta si in emisiune. Cat de mult conteaza intelegerea pe care o primesti din partea lui?

Iulian, logodnicul meu, este si el un mare fan al acestei emisiuni si m-a incurajat de multe ori sa ma inscriu. Eu am fost foarte panicata cand trebuia sa ma prezint la auditii, dar a fost cu mine la preselectii si a vazut cat de mult ma panicam, asa ca in zilele de dinaintea auditiei a stat in permanenta cu gura pe mine sa fiu calma ca va fi bine.

In fiecare zi de filmare astepta nerabdator telefon sa afle daca am castigat battle-ul si noaptea dupa ce terminam filmarile ma ruga mereu sa ii trimit mesaj sau sa il sun sa ii spun ce s-a intamplat. A fost foarte intelegator si mereu alaturi de mine, m-a incurajat si in momentele in care eram demoralizata cu privire la rezultate mereu incerca sa ma inveseleasca.

9. Esti o adevarata enciclopedie cand vine vorba despre Chefi la Cutite. Ce anume te-a luat totusi prin surprindere, atunci cand ai ajuns in ipostaza de concurent?

Chefi la cutite nu mai avea cu ce sa ma surprinda in multe puncte de vedere din ceea ce vedem la tv. Dar in spatele imaginilor de la tv m-a surprins mult. Emisiunea este o desfasurare de forte, cel putin la probele de bootcamp am fost socata de cat de mult se lucreaza si cati oameni depun efort pentru ca toate lucrurile sa iasa bine.

Cele 10-15 minute de jurizare de la o proba de bootcamp care se vad la tv sunt, in realitate, aproape 2 ore de stat in picioare pentru concurenti. Concurentii aloca foarte mult timp interviurilor deoarece doar prin intermediul acestora telespectatorii pot afla mai multe lucruri despre ei si despre anumite actiuni din timpul probelor.

10. Acum urmezi un curs de bucatari, transformandu-ti visul in realitate. Ce planuri de viitor ai, dupa emisiune?

Asa este, urmeaza sa incep scoala de bucatari la Brasov dupa ce Chef Georgy Valery mi-a oferit o bursa de scolarizare. Sunt foarte incantata, dar am si mari emotii, aceleasi sentimente le-am avut si cand m-am dus la Chefi la cutite. Voi da tot ce e mai bun din mine ca sa nu il dezamagesc pe Chef Georgy.

Momentan sunt foarte concentrata pe sanatatea mea si pstilul meu de viata, din luna septembrie a anului trecut am schimbat mai multe obiceiuri alimentare si intre timp m-am apucat si de sala. Aceste aspecte le impartasesc si cu urmaritorii mei de pe Instagram din dorinta de a incuraja oamenii care vor sa isi schimbe stilul de viata.

Imi doresc foarte mult sa imi fac un vlog culinar, insa momentan nu dispun de spatiul necesar si nici de foarte multe finante. Sper insa sa reusesc anul acesta sa ii dau startul. In rest, las totul sa vina de la sine si ma rog doar sa fiu sanatoasa ca restul se rezolva.

11. Cum ti se par cei trei Chefi ca abordare, dincolo de ce apare la TV? Cat de diferiti sunt in realitate, unul de celalalt?

Sincer sa va spun, asa cum ii vedeti la tv asa sunt si in realitate. Sunt niste oameni extraordinari si niste adevarati profesionisti in domeniul gastronomiei si ma bucur enorm ca am avut ocazia sa ii cunosc personal si ca am avut onoarea ca dumnealor sa guste din preparatele mele.