Ireal! Ce nume are aceasta romanca in buletin! Este unic in lume

femeie buletin romania nume

România Matcașu este singura femeie care poartă numele țării noastre și a fost botezată de Regele Carol al II-lea. România Matcașu provine dintr-o familie cu 16 frați și pentru că părinții nu aveau bani pentru botez, au apelat la ajutorul regal.

România Matcașu, sau „Milica’ așa cum o alintă prietenii, s-a născut în satul Pleșcoi din județul Buzău, într-o familie cu 16 copii. Era o familie numeroasă, dar saracă, ce nu a avut bani pentru botez.

„Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România”, povestește România Matcașu.

În adolescență, la 16 ani, România a venit în Brașov și s-a angajat la Uzina Tractorul. Acolo l-a cunoscut pe soțul ei, cu care a avut apoi doi copii, o fată și un băiat. Numele, pe care l-a purtat o viață întreagă, a stârnit reacții în rândul tuturor celor care o întâlneau pentru prima dată.

„Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat”, mărturisește românca, potrivit Digi24. „Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut“, povestește România.

„Foarte mirați! De obicei îmi spuneau: Nu, nu, nu, nu țara! Cum o cheamă, cum o cheamă? România o cheamă, întotdeauna erau foarte mirați, de unde, cum, de ce…”, povestește Loredana Rusu, fiica României.

Cea mai mare dorință a României este să poată boteza o fetiță cu prenumele său, căci se simte foarte mândră de numele pe care îl poartă.

„Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”, a spus femeia.