Istoria Pamantului: cum a fost lumea impartita la inceputuri.”Daca viata a aparut relativ repede, atunci ar putea fi comuna in univers”

Oamenii de stiinta studiaza continuu viata de pe Terra si provenienta ei. Un grup de experti de la Harvard au descoperit un detaliu care ar putea elucida misterul Planetei. Ce banuieli au specialistii?

Istoria Pamantului: presupuneri si descoperiri

Desigur ca AND-ul e printre primele lucruri de baza in descoperirea vietii de pe Terra, iar toate vietuitoarele depind de el. ARN-ul (acidul ribonucleic) joaca si el un rol foarte important si ar putea sa fie responsabil de inceperea evolutiei, arata The Boston Globe.

Diferenta dintre ADN si ARN are 4 componente care schimba structura moleculei. Cercetatorii sustin ca un compus numit inosina a inlocuit guanina, lucru care a dus la aparitia primelor forme de viata. Jack Szostak, profesor la Universitatea Harvard, si Seohyun Kim au descoperit acest lucru accidental. “Studiul nostru sugereaza ca primele forme de viata (cu A, U, C si I) ar fi aparut datorita unor seturi diferite de nucleobaze decat cele pe care le putem gasi astazi (A, U, C si G),” a declarat Kim. Inosina a permis AR-ul sa se reproduca la o viteza cu mult mai mare si cu mai putine greseli – caracteristica primordiala pentru perpetuare.

Istoria Pamantului. Cum a fost impartita lumea?

Doar 0.001% specii din 1 trilion existente au fost identificate

“Noi sugeram ca inosina, in primele stadii a aparitiei vietii pe Pamant, a putut avea rolul unui surogat pentru guanosina,” au continuat cercetatorii. Potrivit unui alt cercetător, „dacă viața ar fi apărut relativ rapid pe Pământ…atunci ar putea fi comună în Univers”. Recent, s-a afirmat că 1 trilion de specii traiesc pe Pamantu, din care doar 0.001% au fost identificate.

Premisa: ARN-ul a fost catalizatorul pentru primele forme de viata. Studiul pe care se bazeaza acest material a fost publicat in jurnalul l Proceedings of the National Academy of Sciences. Specialistii mentionati mai sus continua sa cerceteze rolul ARN in acest context.