Klaus Iohannis a promulgat legea! Se dau bani in plus de la stat pentru acesti pensionari. Cine este vizat

Klaus Iohannis a promulgat legea! Se dau bani in plus de la stat pentru acesti pensionari. Cine este vizat
Klaus Iohannis a promulgat legea! Se dau bani in plus de la stat pentru acesti pensionari. Cine este vizat

Klaus Iohannis a promulgat legea, miercuri, 28 aprilie 2021. Conform acestui act normativ, se pare ca o categorie de pensionari din Romania va primi bani in plus de la stat, cu o singura conditie. Este vorba, mai precis, despre cei carora le-a fost calculata pensia in mod gresit.

Pensionarii carora statul roman le-a calculat gresit pensia vor primi inapoi banii care li se cuvin. Cel mai important aspect este cel legat de eliminarea termenului de prescriptie. Astfel, cei vizati vor incasa sumele respective indiferent de cat timp a trecut, de fapt, de la calculul eronat.

Citeste si: Romanii pot cumpara vechime ca sa iasa la pensie. Proiectul a fost aprobat de Guvern

Klaus Iohannis a promulgat legea! Se dau bani in plus de la stat pentru acesti pensionari

Inainte ca presedintele tarii sa promulge acest act normativ, pensionarii care incasau suma incorecta de la stat primeau banii respectivi inapoi doar pentru ultimii 3 ani, cat era termenul general de prescriptie.

”In baza vechii legi, in cazul in care unui pensionar i se calcula gresit pensia si se constata acest lucru peste 7 ani, cum a fost cazul unei pensionare din Valea Lunga, statul putea plati retroactiv doar pentru 3 ani. Desi culpa apartinea unui functionar, nu beneficiarului.

Aceasta lege vine sa le faca dreptate, iar in situatii de calcul gresit sa isi primeasca retroactiv toti banii. Ii multumesc presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgarea legii”, a declarat initiatorul legii deputatul PNL, Florin Roman, conform Antena 3.

Citeste si: Acesti romani se pot pensiona mai devreme cu 13 ani. Inca 12 meserii, adaugate in categoria conditiilor de munca speciale

„Prin exceptie de la prevederile alin. (2), in cazul in care, din cauza unei erori materiale, de calcul sau a oricarei greseli de redactare, omisiune sau mentiuni gresite, intervenite in procesul administrativ de evaluare, prelucrare si redactare a datelor in vederea emiterii deciziei de pensionare sau a datelor inscrise in aceasta ori in sistemul electronic de punere in plata a deciziei, termenul general de prescriptie nu se aplica pentru recuperarea de catre beneficiarul dreptului la pensie a sumelor neplatite de catre casa teritoriala de pensii competenta”, se mentioneaza in lege.

Citeste si: Socant ce pensie avea Nelu Ploiesteanu! Era rusinos de mica, dupa 55 de ani de cariera