LA Lakers – campionii NBA, tribut emotionant pentru Kobe Bryant

LA Lakers - campionii NBA, tribut emotionant pentru Kobe Bryant
LA Lakers - campionii NBA, tribut emotionant pentru Kobe Bryant

LA Lakers i-au adus un omagiu lui Kobe Bryant, dupa ce au castigat primul lor titlu NBA intr-un deceniu.

De cinci ori campion, Kobe Bryant a fost ucis intr-un accident de elicopter in ianuarie, alaturi de fiica sa de 13 ani, Gianna si alte sapte persoane.

Kobe Bryant, erou pentru LA Lakers

El si-a petrecut intreaga cariera cu LA Lakers si i-a condus catre ultimul lor titlu NBA in 2010.

“Kobe, stiu ca ne privesti de sus foarte mandru”, a declarat atacantul Lakers, Anthony Davis.

“Ne este dor de el, iar treaba asta este cu siguranta pentru el”.

LA Lakers au invins Miami Heat cu 106-93 pentru a obtine o victorie 4-2 si au egalat cu Boston Celtics pentru cele mai multe campionate NBA pe 17.

Davis a adaugat: “Avea multa incredere in echipa noastra. Avea multa incredere in organizarea noastra pentru a merge acolo si a castiga anul acesta”.

Tricourile Black Mamba

In mai multe ocazii in timpul play-off-urilor, Lakers au concurat cu tricouri “Black Mamba” – cu o tematica pe porecla proprie a NBA All-Star Bryant.

Inainte de infrangerea lor in jocul cinci din finala, LA Lakers au castigat toate cele patru meciuri de play-off pe care le-au contestat atunci cand au purtat tricourile. Tricourile au fost co-proiectate de Bryant si lansate in 2017.

“Cred ca Kobe si Gianna au indrumat aceasta echipa pe tot parcursul anului”, a spus directorul general al Lakers, Rob Pelinka.

Legenda ramane vie

“Vocea lui Kobe este intotdeauna in capul meu, mereu, in fiecare zi, in fiecare minut. Pentru noi, a castiga acest campionat nu inseamna ca uitam pierderea, dar ne ajuta sa ducem ideea lor mai departe.

“Amintirea lui Kobe si a Giannei va dura pentru totdeauna. Va avea impact asupra vietilor din intreaga lume in moduri pozitive, iar acest scopul acestui campionat Lakers din 2020 este partial sa se bazeze pe acea amintire. Momentul nu ar putea fi mai special pentru a face asta pentru ei.”

“Sunt momente in camera mea de hotel aici, cand esti inchis intr-o cutie timp de 100 de zile, este greu – sunt momente in toiul noptii, ii aud vocea: Ramai pe drum. Termina ce ai de facut!”

“El a spus:” Iti dau doi, trei ani, vei rezolva asta. Ii vei readuce pe LA Lakers in frunte”.

Privind spre cer, Pelinka a adaugat: “Cred ca ai avut dreptate, omule. Mi-ai dat energia sa o fac.”

Vaduva lui Bryant, Vanessa, a postat un tribut adus de Lakers pe povestea ei de pe Instagram, cu o fotografie a regretatului ei sot, impreuna cu Pelinka.

“Mi-as fi dorit ca Kobe si Gigi sa fie aici pentru a vedea acest lucru”, a scris ea.


Sursa: BBC
Foto: thenational.ae, cnbc.com si nba.com