Lovitură cruntă pentru milioane de pensionari! Din nefericire, cei care sperau ca anul acesta vine mult asteptata marire a pensiilor, au primit acum o veste dezastruoasa. Conform unei declaratii facute de noul Ministru al Muncii, Raluca Turcan, sistemul de pensii din tara noastra nu este deloc pregatit pentru o recalculare a tuturor veniturilor incasate lunar de 5 milioane de romani.

Lovitură cruntă pentru 5 milioane de pensionari! Veste dezastruoasă la început de an

„In preajma momentelor electorale s-a vorbit foarte mult despre o iluzie si anume acea majorare de 40% care, de fapt, pe fond, tragand linie acum, arata in continuare ca multi politicieni au vandut iluzii desarte, pentru ca acea majorare de 40% este pe o lege publicata in anul 2019, dar gandita sa intre in vigoare la 1 septembrie 2021 pentru a pregati intregul sistem de pensii cu recalcularea a aproximativ 4,9 milioane de pensii. Pai, 4,9 milioane de pensii nu pot fi recalculate de azi pe maine.

Si, de altfel, acea lege prevedea o perioada in care se actualizau toate pensiile, deci practic se pregateau dosarele, ca dupa aceea sa se aplice o noua formula. Dar, pentru a pregati toate dosarele, aproximativ 6.000 de dosare pe fiecare casa de pensii, aveam nevoie de aproximativ 1.000 de oameni in plus in sistemul caselor de pensii, plus echipamente si softuri care sa faca compatibile bazele de date”, a spus Raluca Turcan in emisiunea ‘Punctul de intalnire’ moderata de Radu Tudor, de la Antena3.ro.

Ce a decis noul Guvern al Romaniei

Si Florin Citu, noul premier, a venit sa confirme vestile proaste. Asa ca pensionarii din Romania raman, deocamdata, fara banii promisi de Guvernul Orban.

”Romania nu si-a permis anul trecut, nu-si permite din in 2021 acest lucru. In acest moment legea merge la promulgare la domnul presedinte, care are doua variante: sa o trimita la reexaminare in Parlamentul Romaniei sau sa o promulge. Vom vedea care va fi varianta.

Guvernul si coalitia si-au asumat un calendar de crestere a pensiilor, vom creste pensiile, dar pe calendarul pe care noi l-am asumat. Asta e varianta pe care mergem noi”, a declarat premierul Florin Citu.

”Este o crestere a punctului de pensie in conditiile economice actuale. Anul trecut nu au fost multe tari care au crescut pensiile. Noi am crescut pensiile cu 14%. Acel 14% inseamna efort suplimentar anul acesta de 9 miliarde de lei.

Mai mult, Romania anul trecut a fost tara care a crescut salariile in sectorul bugetar cu aproape 8%, in timp ce media in UE a fost in jur de 2%. Eforturile facute anul trecut au fost foarte mari si se vad si anul acesta. Avand in vedere ca inflatia a scazut constant, inseamna ca puterea de cumparare a crescut”, a mai declarat Citu, conform sursei citate anterior.