Lovitura pentru mii de romani! S-a aflat cine ramane fara 1.500 de lei de la stat si in ce conditii. Decizia Guvernului este clara si i-a luat pe multi prin surprindere. Ministerul Finantelor a propus suspendarea acestei sume, cu toate ca era asteptata cu sufletul la gura de o categorie de cetateni romani.

Conform proiectului publicat de Ministerul Finantelor pe site-ul institutiei, cheltuielile cu cresa sau gradinita nu vor mai fi suportate de statul roman, prin intermediul angajatorului. Initial, parintii urmau sa primeasca 1.500 de lei lunar de la angajatori, iar firmele si-ar fi scazut aceasta suma din impozitele platite statului.

Citeste si: Ce pensie primesti daca ai muncit mai putin de 15 ani. Mii de romani trebuie sa respecte o conditie ca sa ia banii de la stat

Lovitura pentru mii de romani! Cine ramane fara 1.500 de lei

Legea respectiva era in vigoare de la inceputul anului 2021 si nu se aplica retroactiv. Insa, acum Guvernul Romaniei a decis sa se suspende aceasta masura, in intervalul 1 aprilie 2021 – 31 decembrie 2021, inclusiv. In total, in Romania sunt aproximativ 600.000 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani.

Citeste si: A gasit un bilet si un plic cu bani pe masina. Cand si-a dat seama ce inseamna, nu i-a venit sa creada

Conform acestui act normativ intrat in vigoare in luna ianuarie anul 2021, cheltuielile cu educatia timpurie erau considerate nedeductibile la calculul rezultatului fiscal, urmand sa fie scazute din impozitul pe profit al angajatorului, in perioada efectuarii acestora.

In cazul in care suma ar fi depasit impozitul pe profit datorat, diferenta ar fi fost scazuta, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate, informeaza Digi24. Din pacate insa, noile reguli fiscale reglementate s-au dovedit insuficiente pentru a putea fi aplicate.

Citeste si: Se da lege! Veste devastatoare pentru 6 milioane de romani. Vor scoate bani grei din buzunar